Herní Mad Max je hrou v rozlehlém otevřeném světě, v němž hlavní hrdina brázdí písečné duny v nejlepší káře, která byla kdy postavena. Hned v počátku přijde o svůj milovaný supervůz V8 Interceptor, avšak záhy potkává zdeformovaného ohyzdného mechanika Chumbucketa, který se rozhodne mu pomoci a sestavit Magnum Opus, auto nad všechna auta.

Od základní karoserie, motor až po pokročilejší vybavení si budete skládat vůz sami. A že je jak ho vylepšit. Od ozubených poklic, ostnatou karoserii, ostrý nárazník, plamenomety po stranách až po vystřelovací harpunu. Ta je cenným herním pomocníkem. Nejenom že s ní můžete vystřelit nepřátelské řidiče za jízdy z vozů, ale strhnete tak i pevnost protivníku nebo odtáhnete kryt jejich tajné skrýše.

Automobilová akce je tím nejlepším, co videohra Mad Max nabízí.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Právě akce za volantem je tím, co dělá ze hry neodolatelnou záležitost, kterou si stojí za to zahrát. Burácení motoru způsobí husí kůži všem milovníkům rychlých vozů, pocit z rychlosti je při hraní citelný, a navíc můžete za jízdy střílet a trefit nejenom pneumatiky vozu nepřátelského gangu, ale třeba i odhalenou nádrž paliva a vůz tak poslat v ohnivé koule několik metrů do vzduchu.

Max se ale do akce dostane i po svých. Je to zkušený rváč a pro ránu nejde daleko. A rvačky mu jdou, bohužel až příliš. Soubojový systém, při němž se můžete postavit i značné početní převaze, je totiž jednoduchý, a jakmile si ho osvojíte, nebudou vám dělat bitky žádné problémy. Jde o to, zasadit včas ránu, někdy trochu silnější, jindy se zase pěsti vyhnout, a pokud se rozzuříte, jste chvíli silnější.

Max potřebuje být hydratovaný.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Jednoduché jako facka a bohužel po čase příliš monotónní. Neozvláštní ho ani neomalená střelba ze zbraní. Bitky prostě nejsou taková pecka jako souboje za volantem. Max mimo mlácení hledá ve světě, v němž veškerá naděje zmizela, vodu, která slouží jako zdraví i benzin, bez kterého svůj Magnum Opus jen tak nerozjede.

Benzin lze i skladovat ve voze a využít ho například k podpálení nepřátelské základny. Důležité je i sbírání šrotu, z něhož si pak vylepšíte vůz. A zlepšit lze i Maxovy schopnosti, udělat ho silnějším, odolnějším a rychlejším. Stejně tak mu můžete nechat narůst plnovous, pokud vám to nepřijde jako hipsterská tragédie.

Grafika ve videohře Mad Max je úchvatná.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Celý svět je jedna duna za druhou, najdete v něm rozpadlá města, chatrče i staré lodě, které pokrývá písek. Videohra Mad Max přitom boduje ve zpracování postapokalyptického světa na celé čáře. Byť narazíte ve většině případů na samý písek, vyniká grafika na celé čáře ve všech ohledech. Hra se jenom dobře hraje, ale je na ni radost pohledět.

Je trochu škoda, že herní Max je nevýrazný, nudný a moc toho nenapovídá. O to více však vyniknou vedlejší postavy v čele s Chumbucketem. Jejich příběhy a osudy jsou zajímavé a pomáhají dotvářet živoucí svět. Herní Mad Max vyniká dlouhou životností. Hra zabere více jak dvacet hodin ke splnění. Pokud budete chtít hrát i vedlejší mise, připočtěte si dalších 10 hodin hratelnosti.

Fotogalerie
8 fotografií
Vedlejší mise však přesto žádná sláva nejsou. Tedy ze začátku ano, ale po pár odehraných hodinách zjistíte, že se stále opakují. Někam něco vezete, jedete něco zjistit atd. Celkově je ale Mad Max vtahující videohrou s propracovaným postapokalyptickým světem, který vás vtáhne svým krásně a děsivě zpracovaným prostředím zároveň. Nastartujte motory, tahle zběsilá jízda stojí za to.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Správně depresivní postapokalyptický svět
Vylepšitelný vůz na spoustu způsobů
Krásná grafika
Adrenalinová akce na čtyřech kolech
Poutavé vedlejší postavy

Minusy:
Opakující se náplň vedlejších misí
Až příliš jednoduchý bojový systém

 

Infobox
Datum vydání: 4. září 2015
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC
Cena: 1699 Kč (konzole), 999 Kč (PC)
Výrobce: Avalanche Studios
Vydavatel: Avalanche Studios
Distributor v ČR: Cenega