Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Těhotenství po čtyřicítce: Které celebrity by mohly být babičkami? A kdo je nejstarší matka světa?

/
  • Které ženy rodily po čtyřicítce? A kdo je nejstarší matkou světa?
    6. ledna 2016 ● 17:06

    S těhotenstvími po čtyřicátém roku života se mezi celebritami roztrhl pytel. Tento trend se nevyhnul ani Česku. Korunku tomu pak nasadila 53letá švýcarská miliardářka, která čeká dvojčátka. Jenže ani ta zdaleka není nejstarší ženou, která otěhotněla. Kolik bylo suverénně nejstarší rodičce na světě? Vyčkejte až do konce, protože její věk byste určitě netipovali!

  • 1.

    Ivona Selníková (41)

    Martin Chodúr a jeho partnerka Ivona Selníková (41) zažívají největší radost života. 1. ledna 2016 se stali rodiči malého Martínka. „Jsem vděčný Ivonce, že mi dala syna,“ řekl exkluzivně pro Blesk Martin.

    Martin Chodúr s partnerkou Ivonou Selníkovou
    Autor: archiv Blesku

  • 2.

    Michaela Maláčová (44)

    Prezidentka soutěže krásy Česká Miss Michaela Maláčová se před dvěma lety, tedy ve svých dvaačtyřiceti letech stala počtvrté matkou. Svému manželovi Zdeňku Bakalovi porodila dcerku Adele. Čtyřnásobná matka má mimo Adele ještě syny Arona (8) a Arama (6) a dceru Annabell (9).

    Malačová s malou Annabell
    Autor: Foto Dana Kolářová a archiv

  • 3.

    Halle Berry (49)

    Halle Berry se předloni ve 47 letech stala dvojnásobnou matkou. Svému manželovi Olivieru Martinezovi přivedla na svět jejich prvního společného potomka. Berry má již z předchozího vztahu s Gabrielem Aubrym dceru Nahlu, kterou porodila ve 41 letech.

    Halle Berry s dětmi
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Gwen Stefani (46)

    Zpěvačka a módní návrhářka Gwen Stefani přivedla ve 44 letech na svět svého třetího potomka, chlapečka Apolla. Rebelka Gwen Stefani byla už předtím dávno zasloužilou matkou. Ve 37 letech se jí narodil syn Kingston a o dva roky později syn Zumy.

    Gwen Stefani se pak minulý rok se svým manželem a otcem jejích dětí Gavinem Rossdalem rozvedla.

    Gwen Stefani se synem
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Julianne Moore (55)

    Rekordmankou je i americká herečka Julianne Moore. Prvního syna Caleba porodila ve 37 letech, dceru Liv posléze ve 42 letech. Teoreticky vzato by tak mohla být její babičkou.

    Julianne Moore s dcerou Liv
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    Susan Sarandon (69)

    Oskarová herečka Susan Sarandon také zahálela. První dítě porodila v 39 letech. Otěhotněla nečekaně během vztahu s italským režisérem Francem Amurrim. Doktoři jí přitom před tím řekli, že kvůli nemoci děti pravděpodobně mít nikdy nebude. Sarandon si posléze vzala za manžela amerického herce a režiséra Tima Robbinse, kterému porodila další dvě děti. První ve 42 letech a druhé ve 45 letech.

    Susan Sarandon
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Miliardářka Marseille Margarita Louis-Dreyfus (53)

    Švýcarská miliardářka a většinová akcionářka fotbalového klubu Olympique Marseille Margarita Louis-Dreyfus čeká ve svých 53 letech dvojčata. Oznámila to firma Louis Dreyfus Holdings, v jejímž čele tato podnikatelka stojí. Šéfka holdingu, který patří k největším společnostem světa obchodujícím se zemědělskými komoditami, by měla svá již druhá dvojčata porodit koncem dubna, asi měsíc před 54. narozeninami.

    Margarita Louis-Dreyfus čeká dvojčátka.
    Autor: profimedia.cz

  • 8.

    Mariah Carey (45)

    Americká zpěvačka Mariah Carey má doma dvojčátka. Porodila je předčasně, v 35. týdnu, ve věku 42 let.

    Mariah Carey na dovolené v Sardinii.
    Autor: Profimedia

  • 9.

    Celine Dion (47)

    Kanadská zpěvačka Celine Dion (47) si dlouhá léta moc přála děťátko se svým mužem Reném Angélilem (73). Nakonec se jim to podařilo až díky umělému oplodnění a Celine ve svých 32 letech porodila prvního syna, René-Charlese. O deset let později pak na svět přivedla ještě dvojčátka Eddyho a Nelsona.

    Celine Dion je z dvojčátek nadšená.
    Autor: Profimedia.cz

  • 10.

    Berlíňanka Annegret Raunigk (65)

    Berlíňanka Annegret Raunigk se letos v 65 letech stala nejstarší matkou čtyřčat na světě. Učitelka ruštiny a angličtiny předtím podstoupila v zahraničí několik pokusů o umělé oplodnění. Vše prý kvůli tomu, že ji její nejmladší, nyní devítiletá, dcera prosila, že by chtěla ještě malého bratříčka nebo sestřičku. Její nejstarší dceři je 44 let. Raunigk se dostala do pozornosti médií už v roce 2005, kdy ve věku 55 let porodila třinácté dítě – dceru Leliu.

    Berlíňanka Annegret Raunigk se v 65 letech stala nejstarší matkou čtyřčat na světě.
    Autor: Profimedia.cz

  • 11.

    Rumunka Adriana Iliescu

    Rumunka Adriana Iliescu se stala matkou v roce 2005 ve svých 66 letech. Mateřství si pochvaluje a dokonce by chtěla druhé dítě. „Celý život jsem se věnovala kariéře a na dítě jsem nepomyslela. V důchodu mě to začalo mrzet,“ obhajovala svůj „čin“ krátce po porodu Rumunka Adriana Iliescu. „Každý večer se modlím k Bohu, abychom spolu ještě nějaký čas pobyly. Chci zažít její svatbu a dočkat se i vnoučete,“ svěřila se Adriana německému Bildu.

    A jak došlo k tomu, že ve věku, kdy rozhodně není běžné počít dítě, otěhotněla? Nejprve se devět let hormonálně léčila. Pak jí byla do dělohy vložena tři vajíčka její neteře, která byla oplodněna spermiemi jejího muže.

    Rumunka Adriana Iliescu se stala matkou ve svých 66 letech.
    Autor: Profimedia.cz
  • 12.

    Indka Rajo Devi Lohan

    Člověk je jen tak starý, jak se cítí... Tímhle heslem se zřejmě řídila i Indka Rajo Devi Lohan, která se v roce 2008 v 70 letech stala nejstarší matkou na světě, když porodila dceru Naveen. Při komplikovaném porodu Rajo málem zemřela a po porodu se dlouhou dobu dávala do kupy. „Celý život jsem snila o tom, že budu mít dítě. Že teď jsem těžce nemocná a umírám, mi nevadí, hlavně že jsem žila dostatečně dlouho na to, abych se stala matkou,“ tvrdila tenkrát. Nakonec se však Rajo uzdravila a teď je zase plná optimismu. Tvrdí, že ji dcera učinila šťastnější a prodloužila jí život. Indka teď doufá, že se dožije dne, kdy dcerku odvede k oltáři.

    Nejstarší matka světa, Indka Rajo Devi Lohan
    Autor: profimedia.cz
    Indka Rajo Devi Lohan je nejstarší matkou na světě.
    Autor: Profimedia.cz

Články odjinud

Dnešní horoskopy