Díl My Struggle, který je první z nové šestice, podle serveru VF Hollywood nabídl nepřehlednou zápletku i pochybné speciální efekty. Nepřesvědčiví zůstali David Duchovny a jeho partnerka Gillian Andersonová v rolích agentů Muldera a Scullyové a obsazení Joela McHalea je očividnou chybou. The Struggle je dílem Crise Cartera, který byl rovněž režisérem.

Už další díl Founder´s Mutation je prý ale příslibem návratu k původní kvalitě. Na scénáři se podílel scénárista James Wong, což je podle kritiků důvodem k obnově důvěry v dobrou podívanou. Founder´s Mutation se sice nemůže měřit s minulými díly napsanými Wongem, avšak ve srovnání s My Struggle to bude návrat k lepšímu.

Fanoušky, kteří vydrží až do třetí epizody, pak čeká skutečná lahůdka v podobě dílu Mulder & Scully Meet the Were-Monster. Scénárista a režisér Darin Morgan, který stál za několik úspěšnými epizodami, umožní divákům znovu prožít radost z paranormálních jevů. Andersonová i Duchovny jsou znovu v pohodě. I když se Duchovny v minulosti netajil tím, že ne všechny Morganovy scénáře se mu zamlouvají, rolí se ale zhostil vždy s horlivostí. Ve třetím díle se znovu vtipkuje a diváci si budou moci připomenout, jak zábavná mohou Akta X být.

Co nabídnou poslední tři díly, zatím nevědí ani kritici. Jisté je jenom to, že za čtvrtým dílem bude Morganův starší bratr Glen, avšak v pátém a šestém dílu se vrací Chris Carter, jemuž malý prostor krátkých epizod nesvědčí. Poslední díl nese název my Struggle II a spolu s návratem Joela McHalea vzbuzuje obavy z neblahého dojmu, jaký vyvolala úvodní epizoda.

Seriál Akta X s více než 200 díly se vysílal v letech 1993 až 2002 a dostal 16 cen Emmy a pět Zlatých glóbů. S úspěchem se tento kultovní seriál vysílal i v ČR.