Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyrážíte večer „na jedno“? Tady jsou rady, jak se vyhnout kocovině

Vyrážíte dnes „na jedno“? Tady jsou rady, jak se vyhnout kocovině.
Vyrážíte dnes „na jedno“? Tady jsou rady, jak se vyhnout kocovině.  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ula - 
9. dubna 2016
17:50

Pokud vyrážíte na jedno pivo nebo na jednu skleničku, může se stát, že u jednoho pití neskončí. A pokud to přeženete, můžete druhý den skončit s pořádnou kocovinou. Zkuste bolehlavu z alkoholu předejít, máme pro vás několik tipů.

  • Nepijte nikdy nalačno, najezte se klidně i tučnějšího nebo sladkého jídla a v dostatečném předstihu před pitím. Tuk na sebe váže alkohol, případně chléb nebo těstoviny. Doporučuje se také dát si sklenku fresh džusu, který tělu dodá vitaminy, jež právě konzumací alkoholu ztrácí.
  • Nezkoušejte „zaručenou radu“, že před alkoholovým mejdanem je dobré vypít sklenku oleje. To spíše strávíte více času na toaletě než u baru.
  • Nemíchejte alkohol. Pijte pokud možno jen jeden druh.

  • Pozor na sladké koktejly, jsou nejen kalorické, ale svádějí k vypití většího množství a vedou k pořádné kocovině. Obecně také platí, že tmavé alkoholické nápoje díky obsahu kongenerů způsobují horší kocovinu.
  • Pozor na šampaňské a sekty. Bublinky urychlují vstřebávání alkoholu do krve. Pouze z kvalitního sektu nám být zaručeně špatně nemůže, problémy spočívají vždy v množství a kombinacích s ním spojených.
  • Alkohol konzumujte společně s velkým množstvím vody. Ideální je nejméně tolik, kolik je alkoholu. Nejlepší je voda neperlivá nebo minerálka. Předejdete tím dehydrataci a bolesti hlavy.
  • Než vyrazíte, dejte si tabletku s vitaminem C a B. Klidně i v šumivé podobě.
  • Vybavte se preventivními nápoji a tabletami, které zmírňují nebo úplně předejdou kocovině. Jsou volně prodejné v lékárnách. Někteří odborníci si ale myslí, že tablety vám stejně nepomohou.



 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi