Adamovo stavení

Prochází reprezentačními prostory prvního patra renesančního křídla, postaveného Adamem II. z Hradce v druhé polovině 16. století. Trasa končí v hudebním pavilonu Rondelu, který upoutá bohatou plastickou zlacenou výzdobou. Rondel sloužil ke svým účelům téměř dvě století. V létě roku 1714 zde byl přivítán otec budoucí panovnice Marie Terezie, císař Karel VI.

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Dospělí: 140 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 100 Kč; rodinné vstupné: 370 Kč.

Gotický palác

Prohlídková trasa procházející Gotickým palácem zahrnuje množství zajímavých exponátů, archeologických nálezů a je opatřena novým osvětlením. Atraktivním způsobem připomíná životní styl nejvyšších purkrabí, sudí a hejtmanů Českého království, pánů z Hradce.

Zvláštní význam má někdejší Rytířský sál s unikátně dochovanými středověkými malbami představujícími Legendu sv. Jiří, a dále vysoce cenná umělecká díla desková malba Jindřichohradecká Madona a pieta z Lodhéřova, vystavená v klenotnici. Závěr prohlídky tvoří návštěva pozdně gotické Černé kuchyně.

Délka prohlídky: 70 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč.

Interiéry 18. a 19. století

Prohlídka upoutá soukromými pokoji Černínů a hracím salonem s kulečníkem. Zaujme i kuriózní soubor portrétů slavné lovecké psí smečky Františka Josefa Černína.

Délka prohlídky: 50 minut

Vstupné: Dospělí: 120 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 80 Kč; rodinné vstupné: 310 Kč.

Černá věž + Černá kuchyně

Černou věž lze navštívit samostatně bez průvodce. Ač se vzhledem k rozsahu jindřichohradeckého hradu a zámku nedá říci, že je věž jeho dominantou, významně přispívá k jeho impozantnímu vzezření.

V porovnání s jinými historickými vyhlídkovými věžemi skýtá zdejší Černá věž panoramatický a malebný výhled na celé město a jeho široké okolí. K rohlídce Černé věže byla přiřazena také návštěvu pět set let staré Černé kuchyně.

Délka prohlídky: max. 40 minut 

Vstupné: Dospělí: 60 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 40 Kč; rodinné vstupné: 150 Kč.

Základní otvírací doba:

Duben, říjen: 10:00 - 15:15 (kromě pondělí)
Květen, září: 10:00 - 16:15 (kromě pondělí)
Červen až srpen: 9:00 - 16:30 (kromě pondělí)

Internet: www.zamek-jindrichuvhradec.cz ; telefon: 384 321 279

Zpět na hlavní článek Jindřichův Hradec