Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ve vězení to mám rád - jsem tam za holku: Zavraždil malého chlapce a omylem se přiznal

Zavraždil malého chlapce a omylem se přiznal: Ve vězení to mám rád - jsem tam za holku (ilustrační foto)
Zavraždil malého chlapce a omylem se přiznal: Ve vězení to mám rád - jsem tam za holku (ilustrační foto)  (Autor: Foto Blesk - Martin Sekanina)
Autor: dce - 
26. června 2016
05:02

Z případu vraždy v pražských Vršovicích se pomníček nestal jen dílem náhody. V roce 1992 zde kdosi zavraždil desetiletého Filípka. Jeho vraha ovšem našli až v Brně, kde se omylem přiznal při výslechu jiného zločinu. 

Ve sklepě zdemolovaného paneláku u vršovického nádraží našli 10. října roku 1992 dělníci tělíčko malého chlapce. V hrudníku měl jednu bodnou ránu, na těle sperma. I poloha tělíčka vypovídala jasně – šlo o sexuálně motivovanou vraždu. Tělo patřilo desetiletému Filípkovi, kterého tatínek postrádal od 9. října.

Policisté dlouho pátrali a prověřovali všemožné stopy. Žádná ale nevedla k vrahovi. Dokonce i muž, který před lety zabil Filípkovu matku, měl neprůstřelné alibi. Případ zůstal stát na mrtvém bodě.

V prosinci téhož roku v Brně nahlásila jistá maminka únos osmnáctiměsíčního chlapečka. Kočárek i s miminkem nechala stát před obchodem, když se vrátila byl pryč. Policii ovšem nahlásil jeden z kolemjdoucích podezřelého muže s kočárkem. Policisté zadrželi Ervína Bobka, který byl v minulosti trestán za krádeže.

„Neublížil bych mu. Mám malého šulína,“ hájil se podle serveru iDnes.cz Bobek. Muž totiž moc fištronu nepobral – jeho IQ se pohybovalo kolem 73 bodů, tedy v hlubokém podprůměru. Asi i to zapříčinilo, že se muž zcela náhodou přiznal k jinému, mnohem závažnějšímu činu.

Vyšetřovatelům se svěřil o své cestě do Prahy a o malém chlapci, kterého vlákal do sklepa. „Bylo to v nějakým parku. Jednomu klukovi, co si tam hrál, jsem nabídnul čučo, ovocný víno. Kluk z toho byl celej červenej, líbil se mi, dostal jsem chuť si na něho sáhnout. Slíbil jsem mu sladkosti, když půjde se mnou. Vyšli jsme z parku, byly tam starý domy, vlezli jsme do sklepa. Chtěl jsem ho osahávat, ale začal řvát. Chytnul jsem ho za ruku, vyndal nůž a bodnul jsem ho do prsou. Proč? Aby mi neutek. Přestal se hýbat. Tak jsem ho vysvlíknul a osahával ho. Jak mi bylo? Bál jsem se. Ale pak jsem měl dobrej pocit a udělal se. Z domu jsem odešel, nikdo mě neviděl. Odjel jsem nějakou tramvají na Václavák, tam jsem hodil nůž do koše,“ prozradil podle serveru Deník.cz Bobek.

Byl převezen na Pankrác do Prahy, kde se podrobil všem možným vyšetřením včetně falopletysmografického (měří objemové změny penisu v závislosti na sexuálních podnětech pozn. red.). Jenže ručička přístroje se ani nehla, což bylo velmi zvláštní. Nakonec se ukázalo, že silně krátkozraký Bobek přišel ve vězení o brýle, a tak vůbec neviděl, co mu znalci promítají. Fakt, že nevidí, mu nepřišel natolik důležitý, aby se svěřil lékařům.

Znalci nakonec určili, že je za své činy zodpovědný. U soudu se ale Bobek hájil jinak – tvrdil, že přiznání si policisté vynutili. Jenže Bobek se jako naschvál přiznal drobné vyšetřovatelce a ne žádnému silnému chlapovi.

Bobkovy výmluvy u soudu neuspěly, dostal 25 let let. Vrchní soud mu nakonec trest o pět let snížil. „Ve vězení to mám rád. Jsem tam za holku. A ostatní uspokojuji,“ prohlásil odsouzený.

Uživatel_5535803 ( 14. července 2021 15:05 )

Není. Bobek zemřel v roce 2013 v léčebně, kam se přemístil hned z vězení.

Uživatel_5535803 ( 14. července 2021 15:05 )

Ne, zemřel v roce 2013, na svobodu se už nikdy nepodíval

eremita ( 17. července 2016 22:45 )

Takže vrah je už na svobodě....

pupak ( 27. června 2016 00:55 )

Jako šéfredaktor.

odol ( 26. června 2016 13:17 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání