Po bezohledném řidiči, který minulé pondělí projížděl Vinohradskou ulicí ve směru na Italskou, pátrá policie. Na přechodu pro chodce totiž autem porazil školačku (11) tím, že jí narazil do školní aktovky, kterou nesla na zádech. Náraz dívku poté odmrštil a po dopadu na zem si způsobila poranění. 

Video
Video se připravuje ...

Bílé volvo, které mohlo srazit dívku na přechodu. Neznáte automobil či jeho řidiče? Policie ČR

Řidič vozidla na místě nezastavil, aby jí poskytl první pomoc, a bezohledně od nehody ujel. Dívka policistům popsala, že se jednalo o velké terénní auto bílé barvy.

Jedná se nejspíše o Volvo typu XC90

„Policisté v této souvislosti provedli důkladné šetření i prostřednictvím městského kamerového systému. Zjistili, že jediné vozidlo, které odpovídá popisu a době nehody, je Volvo, pravděpodobně typ XC90. Na zadním okně v levém rohu má také bílou samolepku,“ popsala tisková mluvčí Policie ČR Iveta Martínková. Registrační značka z důvodu špatné kvality záznamu není známá.

Policisté se obracejí na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Pokud máte jakékoliv informace k automobilu či jeho řidiči nebo jste dokonce byli svědky nehody, ozvěte se na tísňovou linku 158. Policistům by řidič daného volva mohl objasnit zatím nevyřešenou dopravní nehodu.

Video
Video se připravuje ...

Bílé volvo, které mohlo srazit dívku na přechodu. Neznáte automobil či jeho řidiče? Policie ČR