Ani sama přítelkyně nemůže uvěřit tomu, že fotograf ukončil život skokem z pátého patra. „Nevím, jestli to byla sebevražda. Ani policie to zatím neví...“ řekla Blesku zoufalá modelka Šárka Stiborková.

Právě kvůli nejasnostem kolem Šircovy smrti byla nařízena soudní pitva. Její výsledky teprve odhalí skutečnou příčinu úmrtí, zda se pro skok z okna rozhodl sám, nebo připustí cizí zavinění či nešťastnou nehodu.

Zdrcená rodina se tak bude muset smířit s tím, že se s Václavem jen tak nerozloučí. Taková pitva může trvat i několik dní, záleží na stavu nalezeného těla. Teprve až policie bude mít k dispozici výsledky pitvy, může rodina zesnulého fotografa pohřbít.

„O pohřbu dáme vědět pouze blízké rodině,“ oznámila přítelkyně. Právě se svou láskou měl Václav Širc naplánovanou dovolenou. „Měli ji snad už i zaplacenou...“ řekl Blesku zdroj z jeho okolí. Navíc pouhé čtyři dny před smrtí se sháněl po permanentce do posilovny...

Šokovaná Eva Decastelo: Domlouvali jsme si focení!

V šoku z Šircovy smrti je i moderátorka Eva Decastelo (38). „Mluvili jsme spolu před čtrnácti dny a bavili jsme se, že se konečně domluvíme na termínu focení, které jsme za posledních patnáct let, co se známe, nebyli schopni doladit. O to víc mě to překvapuje a stále tomu nemůžu uvěřit,“ říká Decastelo.

Fotografovu smrt oplakávají také Andrea Verešová (36), Hana Mašlíková (34) či Tereza Fajksová (27), se všemi totiž Širc spolupracoval. „Je to obrovská rána. Fotili jsme spolu asi dvakrát a byl to naprostý profesionál a hlavně milý a pokorný člověk. Moc mě mrzí, že ze světa odešla právě taková osoba,“ smutní další z modelek, Romana Pavelková (32).

Prokletá branže?! Tři další sebevrazi

Pohybovat se v Česku v branži módní fotografie, to je hodně rizikové povolání! Co jen neštěstí vyplodila za poslední roky! Václav Širc totiž není první, kdo si sáhl na život... 

  • Daniel Procházka (†27), stylista

V roce 2006 spolykal z nešťastné lásky prášky. V minulosti se např. staral o vizáž Lucie Bílé (50).

  • Jiří Blahoslav Bláha (†55), fotograf

Loni na jaře se oběsil v pokoji svého penzionu v Tanzánii. Spekuluje se, že za tragédií byla nešťastná láska.

  • Ivo Špes (†54), vizážista

Na konci loňského srpna se udusil ve svém porsche výfukovými plyny. I u něj se mluví o zklamání v lásce.

Právě úmrtí Iva Špese asi nejvíce zasáhlo český showbusiness. Jak se k němu vyjádřila Vendula Svobodová?

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda vizážisty Ivety Bartošové (†48): Neměl v pořádku psychiku! David Turek, Petr Soukup

Fotogalerie
31 fotografií