Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejtlustší dítě světa muselo na operaci žaludku: Chlapec (11) vážil 190 kilo

Autor: nka - 
1. června 2017
20:15

Jedenáctiletý indonéský chlapec s váhou 190 kilo, označovaný za nejtlustší dítě světa, prodělal operaci vedoucí ke zmenšení žaludku. Stal se tak nejmladším pacientem, který kdy tento zákrok podstoupil. Za pouhý měsíc po operaci už zhubl o třicet kilogramů a lékaři očekávají, že během následujícího roku shodí další metrák.

Arya Permana se do svých 11 let stihl vyjíst na neuvěřitelných 190 kilogramů a vážil stejně jako šest stejně starých chlapců dohromady. Na jeho jídelníčku každý den nechybělo smažené kuře, čokoládová zmrzlina a spousta těstovin. Malý jedlík byl zvyklý několikrát denně spořádat dvojnásobnou porci, než jakou by snědl dospělý člověk.

Video: Arya se 190 kily rád plaval, z vody ale sám nevylezl

Narodil se přitom s váhou 3,8 kilogramu a až do svých pěti let si držel normální hmotnost. Pak ale začal nezadržitelně přibírat. „Je to hlavně moje vina. Nedávala jsem pozor na to, kolik mu dávám jíst. Pořád jsem ho krmila, protože ho mám tak ráda,“ řekla matka Aryi Rokayah.

Hoch během pár let tak přibral, že už se téměř nemohl hýbat. Dělalo mu velké potíže vstát, a když už se zvedl na nohy, byl schopen udýchat maximálně pět minut chůze. Rodiče také měli velký problém sehnat pro něj oblečení.

Odborníci zkoumali, zda za extrémní obezitou hocha nestojí genetické abnormality nebo hormonální nerovnováha. Testy ale jiné příčiny, než nadměrný přísun energie neprokázaly.

Loni se Aryovo zdraví natolik zhoršilo, že se rodiče konečně odhodlali donutit chlapce k dietě. Zapsali ho také na kurzy cvičení. Neustále hladový Arya ale přísný režim nedokázal dodržovat. Lékaři pak rodině jako poslední možnost nabídli operativní zmenšení žaludku.

Pětihodinový zákrok chlapec podstoupil v Jakartě před měsícem. Od té doby zhubl třicet kilogramů a už se těší na štíhlou postavu. „Budu dovádět v bazénu s kamarády, hrát fotbal a jezdit na kole,“ plánuje Arya podle britského webu Sun. Podle lékařů by se jeho váha po roce měla ustálit na šedesáti kilogramech. 

aeraluna ( 2. června 2017 12:07 )

To není hroch???

vosavopruz ( 1. června 2017 21:43 )

a já myslel že v Indii se jí zdravě(zelenina,rýže) a čokoláda v této zemi je vzácnost

vosavopruz ( 1. června 2017 21:39 )

odhaduji že ve 22 letech,pokud neumře tak bude mít takovejch 380 kilo

escobar2011 ( 1. června 2017 21:01 )

Fešák ... ať ta bída okolo vidí ... jak se má

Hidden-object ( 1. června 2017 20:52 )

Důležitá a aktuální informace :zdenekk je pedofilni pederast. Babiš a Zeman jsou na 1.miste v oblíbenosti normálních občanů ČR. Kalousek a Sobotka jsou celoživotní zloději a lhaři. Top 09 a ČSSD jsou mrtvé strany. Babiš příštím premiérem ČR. Zeman opět prezidentem VYHLÁŠENÍ CENY TOP-VIP Mega KRIPLA ROKU za NEJZVRÁCENĚJŠÍ,nejuchylnejší,nejlživější reportáž a práci roku 2017 získává ZASLOUŽENĚ postkomunistický pravičácký debil, práskač,udavač a uchyl-hulibrk a parazit radobyreporter:Josef Klíma =Pepa hulibrk Tento ňouma se celý život živí udávánim,pomluvama, je to prvotřídní práskač a udavač! Pro korunu by udal i svou swini matku co ho vyvrhla! Krom toho je to slizká homokláda Gott je přežitek, je to skutečně sebestřednej nafoukanej idiot bez kouska sebekritiky, senilni staroch, který se neumí smířit s tím že už je starej nepotrebnej vrak! Nikdy zpívat neuměl a teď už vůbec ne, blb který lezl komoušum do perdele celé roky, kdyby tu byl Kim z KLDR tak bude kvakat korejský, dement falešnej i s tou svou židovkou škaredou! Jo Češi..to vždy byl a je odjakživa lidský hnůj..Je to zparchantělá kombinace lůzy s lůzou někdy z roku dva a bohužel z toho omylem vznilkl nedopatřením tento lidsky odpad co si říká ČECH..netvrdím,že všichni jsou špatny,ale většina čechačků je mozkově postižená,zakomplexovaná řekl bych až chorobně zlá a zavistivá škodolibá lůza ,živící se jen zlodějnou,podvodama,intrikama,lží,pomluvama,falší a svou primitivní debilitou.Škoda že to Hitler nedotahl do konce...Ještě že tam v tom bordelu nežiju!!!!

Zobrazit celou diskusi