Akce se zrodila v hlavě vizážistům, kteří měli chuť na sobě neustále pracovat, zdokonalovat se a neusnout na vavřínech. A tak se spojila nevídaná podívaná pro návštěvníky se soutěží pro profíky, kteří chtějí ukázat to nejlepší, co se jim za uplynulý rok zrodilo v hlavách.

„Především v posledních třech letech se soutěž stala mezinárodní a BodyartCzech tak přináší k nám do česka umělce ze zahraničí a je tak možné vidět různé druhy přístupu a tvorby,“ prozradil s nadšením organizátor Lukáš Bureš. V sále se tak sešlo na deset tvůrců, kteří během soboty vytvořili jednorázové obrazy.

Hodiny bez oddechu

Modelky pózovaly několik hodin v kuse bez oddechu. První nánosy barev započaly už v osm hodin ráno. „Do jedné hodiny bude hotové tělo. Obličeje začnou mezi druhou a třetí,“ prozradila s úsměvem Alice, která odhodila svůj stud, aby se stala živým plátnem.

Akce byla součástí veletrhu Interbeauty, který láká každoročně nadšence do kosmetiky, kadeřnictví a nehtového designu. Pokud jste letošní bodypainting akci promeškali, nezoufejte, další bude opět na jaře, a to 20. a 21. dubna.

Prohlédněte si malůvky z nejrůznějších úhlů:

Fotogalerie
25 fotografií