Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Snídaně u Tiffanyho za 638 korun: Slavné klenotnictví otevřelo v New Yorku restauraci

Autor: Petr Šour - 
12. listopadu 2017
16:25

Snídaně u Tiffanyho? Tak na tu si už v Americe můžete skutečně zajít! Proslulé luxusní klenotnictví otevřelo ve své hlavní pobočce na newyorské Páté avenue svou první restauraci.

 Podnik nazvaný The Blue Box Café se nachází v nově rekonstruovaném čtvrtém patře klenotnictví, které se pro veřejnost otevřelo ve středu. Restaurace je vyvedena v pastelově modré, což je tradiční barva firmy.

Hosté si budou moci objednat přímo »snídani u Tiffanyho «, nazvanou podle stejnojmenné novely Trumana Capoteho (†59), podle níž vznikl slavný film s nezapomenutelnou Audrey Hepburn (†63). Příležitost dát si snídani u Tiffanyho už využily mnohé celebrity, mezi prvními herečky Olivia Wilde (33, na snímku vlevo) a Riley Keough (28).

Za 29 dolarů, tedy 638 korun, dostanou zákazníci čaj nebo kávu, croissant s nutellou, medové máslo, marmeládu, sezonní ovoce, uzeného lososa, pečivo, míchaná vejce, vafli nebo veganský avokádový toast. Oběd za 39 dolarů (857 korun) zahrnuje předkrm a hlavní jídlo. Zákazníci nejvíce vyhledávají salát Fifth Avenue (humr a avokádo) nebo sendvič Charles Lewis Tiffany (kuře, hlávkový salát, rajče).

Romantická komedie Snídaně u Tiffanyho vypráví o mladé a půvabné dívce Holly (Audrey Hepburn), která v New Yorku lehkomyslně sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z „příspěvků na taxík a oblečení“ od svých stálých pánských obdivovatelů.

Její touhu po bohatství a komfortu symbolizuje právě luxusní obchod Tiffany’s. Snímek získal v roce 1961 dva Oscary. U Tiffanyho byla ale natočena jen jediná scéna! V neděli, kdy je tam pro veřejnost zavřeno, dvacet pracovníků ostrahy dohlíželo na šperky mnohamilionové hodnoty, mezi nimiž se pohyboval štáb.

VIDEO: Herečka Audrey Hepbernová provází světem růží

Video  Herečka Audrey Hepbernová provází světem růží  - Česká televize
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi