V západním světě sice slavíme křesťanské Vánoce jako svátky klidu, míru a rodinné pohody, ale jejich význam je úplně jiný. Pohané slavili mocný zimní slunovrat. Proto se řezaly na začátku roku tzv. barbory, větvičky třešně nebo zlatého deště, aby právě na slunovrat vykvetly. Bylo to znamení, vzkaz od přírody, že světlo a život opět přijdou.

Poslouchejte svoje tělo

"Ten mocný přírodní impuls, obrovskou energii všichni cítíme a naše těla a mysl si ji zpracovává po svém. Někdo onemocní, často děti. Sedm dní před zimním slunovratem je kritickým na zdraví a po něm také," říká Ariana Argoni. Vše je totiž křehké, tělo se regeneruje a mysl také, takže jakýkoliv spouštěč může vyvolat zdravotní problém, obvykle ten, se kterým na duchovní rovině máme problém, např:

Ledviny = partnerství,
uši = nechceme nic slyšet,
zuby = nemůžeme se zakousnout do nějakého problému,
viróza = celková nespokojenost se svojí životní situaci.

Prostě psychosomatika je jakousi skrytou řečí, kdy se nám tělo snaží říct, v čem děláme chybu.

Slunovrat je svátkem sexu

A hlavně zimní slunovrat je mocný sexuální svátek. "Zatímco my válíme doma těsto, muži přemýšlí o válení jiného druhu. Takže pokud se degradujeme na pouhou hospodyni, zbytečně devalvujeme hodnotu svého ženství a můžeme být zaskočené právě nevěrou," upozorňuje čarodějka. Právě v tuto dobu bychom měli kultivovat svoji sexuální energii. Vyzkoušet s partnerem něco hodně peprného, jít na kursy tantry, inspirovat se dobrou knihou nebo pornem.

O Vánocích tedy musíme být především samice, divoké potvůrky, milující,  ale také občas tajemné a nevyzpytatelné. Byt vlastně přírodou samotnou – vlídnou, ale divokou a nespoutanou zároveň. Dárek v podobě sexu je vždycky vítaný, a čím výstřednější variantu vymyslíte, tím líp.

Aromaterapie na vánoční atmosféru

Na vytvoření sexy atmosféry můžete použít olejíček Opium, na zmírnění hádek zase  Litseu Cubebu. "Není dobře v tuto dny vytahovat staré prádlo… vlastně doslova, můžeme si nakoupit nové prádélko, a pokud máte s partnerem dlouhodobě spory, nehádejte se. Je to zbytečné. On vás stejně neposlouchá." Změňte svoji energii a začněte mít ráda sama sebe.  Pokud se nezačnete milovat, nemůže si vás vážit nikdo. Výtyčte si hranice a za ně neustupujte. Pokud partnerovi na něco řekneme ne a za hodinu to uděláte, nemůžete se divit, že si vás neváží. "Vánoční atmosféru si nevynutíme 30 druhy cukroví a naleštěným bytem, ale tím, že postavíme samy sebe na první místo a naší vnitřní spokojenosti si všimne i okolí a bude také spokojeně," vysvětluje Ariana.

Zbavte byt negativní energie

Na zbavení domu nebo  bytu negativní energie se používá vykuřovadlo nebo vonná tyčinky bílé šalvěje. Do rohu místnosti nasypte mořskou sůl a druhý den ji odstraňte. "A můj tip na magii: založte si Knihu přání. Můžeme si koupit nějaký krásný sešit nebo tzv. Knihu stínů v magickém obchodě. A sem si v přítomném čase napište vše, po čem toužíte, jakoby se to už stalo." Představte si  svého současného partnera, jak by měl vypadat, jaké by měl mít vlastnosti, co s ním chcete zažít. Ale můžete si přát zrovna tak vysněnou práci apod. "Tuto literární magii můžete udělat 21. prosince. Nezapomeňte vždy poděkovat Vesmíru. A hlavně: svému přání musíme věřit!"

NÁŠ TIP: Jaké dny jsou ještě - kromě zimního slunovratu - vhodné pro čarování? Zjistíte to z této infografiky:

TIP NA VIDEO:  Jaký rituál vykonat během zimního slunovratu? Vykoušejte ten podle kněžky Lilie Khousnoutdinové.

Video
Video se připravuje ...
Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat během zimního slunovratu? •