Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tajemné koule v poli vyděsily vesničany: Spadly z nebes!

Autor: lm, vk - 
1. února 2018
19:46

Tři obří železné koule spadlé z nebes vyděsily Peru. Místní je objevili na poli poté, co byli svědky neobvyklého úkazu na obloze. Tu koncem ledna rozzářily hořící koule padající z vesmíru, za nimiž se táhly dlouhé ohnivé čáry.

Ohnivou podívanou, která se odehrála 27. ledna, hlásila zejména peruánská města Tingo María a Pucallpa, které od sebe dělí asi 185 kilometrů. Několika svědkům se ji podařilo zachytit a záběry následně odvysílaly televizní stanice. Panika propukla i na sociálních sítích. „Měli jsme strach, že to je meteorická bouře a že nám hrozí nějaké nebezpečí,“ popisovali s hrůzou v očích místní.

Podle odborníka se ale nebylo čeho bát. „Víkendové předpovědi žádnému roji meteoritů nenasvědčovaly,“ objasnil meteorolog Alejandro Fonrsca z brazilské univerzity Federal do Acre. Peruánci z vesnice Laransahuani následně tyto předměty spadlé z nebes objevili na poli. A jak je z jejich tvaru patrné, o žádné meteority nejde!

Pro záhadné koule nabízí vysvětlení peruánské letectvo. „Na vině byl zřejmě opětovný vstup starého satelitu SL-23 do atmosféry, kdy se z něj uvolnily palivové nádrže a dopadly na zem.“ Meteorolog Fonrsca k tomu dodal: „Když objekty vstupují do atmosféry, dochází k intenzivnímu tření, jehož následkem dochází k jejich vznícení. Zřejmě se tedy skutečně jednalo o nějaké části vysloužilého satelitu, který zůstal ve vesmíru.“

hahapch ( 2. února 2018 00:59 )

Nebude to dlouho trvat a začne to padat vše na naše hlavy, je tam hotové smetiště šrotu co tam natahali kosmonauti raketami, když chtějí lítat do vesmíru tak at si po sobě uklidí a nenechávají to tam, když to odtáhli nahoru tak to jde i dolů a bude kolem naší krásné planety země čisto

Zobrazit celou diskusi