Česko–Slovenský bál nemá světovou prestiž jako ve vybraných zemích pořádaný Ples v Opeře, jenž se tentokrát stejně jako loni díky rekonstrukci budovy, v níž probíhá, nekonal. Nicméně je mu často stavěný na roveň a ve svém kulturně společenském ranku se letos stal jedničkou sezóny. Byť i tady, zdá se, osobnosti první ligy od showbyznysu po vědu, byznys, politiku až na výjimky scházely. Společenskou atraktivitu plesu alespoň pro událost mapující fotografy, jistilo pár TV moderátorek, zpěvačky Bagárová s Buckingham, herečky Kerestešová, Boudová, Gregorová plus Česká Miss Švantnerová, což bohužel nestačí stejně jako fakt, že bál je pod záštitou prezidentů obou republik.

Pořadatel akce, známý manažer Lumír Mati, tento rok na opulenci přidal, neboť ples věnoval stému výročí vzniku Československého státu. Miláček národa Karel Gott chtěl kvůli tomu dokonce riskovat chřipkou podlomené, již tak chatrné zdraví a přes jednoznačný zákaz lékařů na pódiu vystoupit. Den před plesem, stále hospitalizovaný, ale musel účast s omluvou vzdát.

Otázkou je, jak se s nastavenou gala laťkou vypořádaly i fotografy zachycené veřejnosti víceméně známé persony.


Monika Bagárová
Autor: Martin Hykl

Monika Bagárová: Ctěná klasika

Sexy zpěvačka se dokáže v módě orientovat. Cit pro distingovanou uměřenost jí neschází. Ten projevila i výběrem zlatavě béžové v bočním švu působivě nařasené značně univerzální tuby večerní toalety z ušlechtilého hedvábí doplněné tón v tónu barevně vyladěnou kabelkou.

1

Andrea Kerestešová Růžičková s manželem Mikolášem
Autor: Martin Hykl

Andrea Kerestéšová Růžičková s manželem: Brázda sicilské vdovy

Choť Mikoláš dostál předepsaným smokingem etiketě a krásná z řady TV seriálů známá herečka oblékla pompézní kreaci, jež rozhodně do tradiční plejády plesových rób mladých žen nenáleží. Model s vysokým komínem krk halícím límcem, dlouhými rukávy a v pase jemně nabranou, do vlečky se táhnoucí sukní je spíš určen na jiné gala večery, ale i tak boduje.

1

Nikol Švantnerová
Autor: Martin Hykl

Nikol Švantnerová: Deficit noblesy

Česká Miss 2015 dost často se vkusem, módou vůbec bojuje. Nejinak tomu je v případě outfitu na Česko-Slovenský ples, který budiž příkladem jak nikdy ne. Kombinace topu a sukně, kterou uvolněná etiketa dovoluje, je jistě osvěžením tradice, ale nikoli v této podobě. Korálky vyšívaný top a nařasená zlatá opona s vysokým pasem a hlubokým rozparkem spolu nesouzní. Pokud vůbec mají nějaký efekt, tak laciný.

4

 

Zorka Hejdová
Autor: Martin Hykl

Zora Hejdová: Sázka na zlato

Veřejností oblíbená blondýna ples moderovala. Jeviště ji na poli outfitu dávalo i přes respekt k etiketě větší svobodu. Sáhla po modelu z kolekce Vivienne Westwood, které ji v Alizé Fashion House vybral stylista Filip Vaněk . Příliš zlaté od ňader po paty, chtělo by se na adresu róby s působivě aranžovaným dekoltem říci. Vysoká Zorka tento atak kupodivu ustála. K polemice zůstávají jen rukávy.

2

 

Celeste Buckingham (vpravo)
Autor: Martin Hykl

Celeste Buckingham s doprovodem: Prohra v blankytu

Stálá tvář plesu, zpěvačka Buckingham, tentokrát ve volbě róby šťastnou ruku neměla. Když ostrý, nikoli pudrový blankyt, tak v jiném materiálu, než je lesklý satén, neboť toto spojení na eleganci nepřidá. Zejména když model provází až příliš velká plejáda šperků spolu s tetováním, jež se s jeho stylem neslučují. Na pochvalu není ani toaleta druhé dámy s cirkusáckou kombinací peří s kamínky.

3-

Felix Slováček a Lucie Gelemová
Autor: Martin Hykl

Lucie Gelemová a Felix Slováček: V rámci standardu

On na plese účinkoval, ona po jeho boku zdobila. Mladá výtvarnice Gelemová vkusem nepřesvědčuje, ale zde transparentními perličkami vyšívanými šaty se spodní sukní a brněním košíků kryjícími ňadra dost uspěla. Rukávy ale mohly přilnout k ruce, model působit foremněji  a doufejme, že záda kryje pouze průsvit bez pásu podprsenky.

2

Gabriela Kratochvílová Lašková
Autor: Martin Hykl

Gabriela Kratochvílová Lašková: Etuda před porodem

Na TV Prima večerní zpravodajství moderující Česká Miss ani v devátém měsíci gravidity společenský rej nevzdává. I ona se rozhodla pro hojně frekventovanou rudou barvu a návrhářku Kovaříkovou. Ta ji oblékla do empírové řízy, jež majestátně vzedmutý život kompenzuje dramatičností od průkrčníku aranžovaného pásu látky do vlečky. Akcent kamenů v lince pod ňadry jako ozdoba stačí. Těhotenství vskutku není handicap.

1

Martin Dejdar s manželkou
Autor: Martin Hykl

Martin Dejdar s chotí: Podle předpisu

Populární herec a bavič to měl jako všichni pánové lehké. Stačilo ze skříně vytáhnout smoking s patřičnou košilí, motýlkem a lakýrkami. Jeho paní, bývalá tuzemská modelka jménem Daniela, to měla jako všechny ženy těžší, ale jako vždy na scéně obstála. Tentokrát pouzdrovou, stále skvělé tělo obepínající toaletou v zastřené starorůžové. Aplikace perliček a rukávky z korálkových třásní by mohly být u jiné dámy sporné, ale tato je zcela unese.

1

Fotogalerie
9 fotografií