Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jste s tím pravým? Signály, které naznačují, že si zasloužíte lepšího chlapa!

  • 4. března 2018 | 06:00

    Někdy může být dost těžké přiznat si, že vedle nás není ten, kterého si zasloužíme. Mnohdy s někým totiž zůstáváme jen kvůli tomu, že je to pohodlné, nechceme být samy nebo jsme prostě líné hledat jinde. Jaké signály značí, že zřejmě nejsme s tím pravým?

  • Jste často nešťastná nebo smutná

    Autor: iStock

    Já jsem to párkrát zažila. Na začátku jsem cítila blaženou radost z toho, že jsme spolu. Jenže pak jsem začala být smutná a často brečela do polštáře a dumala nad tím, proč sakra nejsem spokojená?! Jestli ve vás dříme podobný pocit, pak je zřejmé, že jste s někým, s kým nemáte být. Máte mít přece radost, když ho můžete obejmout nebo se na něj usmát. Jakmile vaše srdce v jeho blízkosti nevydává jasný signál, že je vám dobře, pak si zasloužíte někoho jiného. 

  • Nemáte k němu důvěru

     

    Autor: iStock

    Když svému partnerovi nevěříte, vztah nemůže fungovat. Když s někým jste, musíte mu podvědomě věřit, že vás nebude podvádět ani vás nikdy nezklame. Potřebujete být s někým, s kým se cítíte bezpečně a o kom jste přesvědčená, že vám úmyslně neublíží. Důvěra je základním kamenem ve vztahu a bez ní to nemá žádnou budoucnost.

  • Raději je s někým jiným než s vámi

    Autor: iStock

    Snažíte se plánovat společné aktivity, ale on se pořád vymlouvá, že nemůže, nebo se mu nechce? Chodí raději s kamarády nebo si vymýšlí akce, na které vás nepozve? Pak je něco hodně špatně. Jistě, každý potřebuje čas sám pro sebe i své koníčky, ale pokud je to neustále a vy si pořád připadáte jako kůl v plotě, zasloužíte si někoho lepšího. Vztah, ve kterém si každý dělá, co chce, nemůže nikdy růst.

  • Je tajnůstkář

    Autor: iStock

    Žádný vztah by se neměl zakládat na tajemstvích a lžích. Jestli před vámi váš partner pořád něco skrývá, asi byste se měla zamyslet nad tím, jestli je skutečně ten pravý. Tají před vámi svou rodinu, přátele nebo se pořád stýká se svou bývalou? Má tendence neustále brousit v jiných vodách a schovává před vámi svůj telefon? Nechce si vás dát do přátel na Facebooku nebo vám ani neřekne, kde pracuje? Mít určitá tajemství je sice fajn, ale v zásadních věcech by měli být oba partneři otevření. Jinak to prostě nejde.

  • Do vztahu neinvestujete stejné úsilí

    Autor: iStock

    Oba partneři by se měli navzájem pořád překvapovat a taky by měli jeden druhému vyjadřovat lásku a náklonnost. Proč být s chlapem, který se pořád chová jako někdo, kdo je s vámi jen na zkoušku? Který vám nevyzná čas od času lásku, který ji nedává najevo činy a který se ani trochu nesnaží? Oba musí na vztahu makat, aby mohl fungovat. Vztah bez snahy a úsilí nebude nikdy pevný. Jestli jste to jen vy, kdo dává dárky, kdo telefonuje, píše esemesky nebo plánuje výlety, zasloužíte si lepšího partnera!

  • Pořád se hádáte o stejných věcech

    Autor: iStock

    Zdravě se pohádat je někdy důležité a neexistuje žádný vztah, kde by se partneři nepohádali. Ovšem pokud se hádáte pořád dokola o tomtéž, něco asi nebude v pořádku. Když se vyskytne nějaký problém, ten pak neustále řešíte, ale nikdy nedospějete k závěru, není to normální. Přestaňte přesvědčovat sama sebe, že je v pohodě půl roku řešit sebemenší prkotinu, a konečně se rozhodněte, koho vedle sebe chcete mít.

  • Nejste sama sebou

    Autor: iStock

    Má první vážná známost byl jeden velký omyl. Nejdřív mi můj partner neustále předhazoval, co je na mně špatně a co bych měla změnit. Vyčítal mi způsob, jakým mluvím, jak jednám a jak se oblékám. Mé oči byly moc nalíčené, nebo naopak moc málo. Červená rtěnka byla „hrůza“ a růžová zase "moc trapná". Tričko s nápisem si přece nemůžu dovolit nosit a sukně bych měla raději nechat navždy ve skříni, protože mé nohy jsou prostě „moc krátké“. Po půl roce jsem se s ním rozešla. Nebudu přece s někým, kdo mě nemá rád takovou, jaká jsem. Zasloužíme si totiž chlapa, který miluje i naše chyby, ne někoho, kdo nás chce změnit.

  • Chce jen sex

    Autor: iStock

    Možná to je drsné zjištění, ale není nic horšího než mít pocit, že vás chce jen do postele. A dá se to poznat celkem snadno. Jakmile s někým chodíte a vaše schůzka se obvykle scvrkne jen do bouřlivého sexu, po kterém ten druhý co nejrychleji zabouchne dveře, aby s vámi nemusel komunikovat, jde mu jen o vaše tělo. A vy si přece zasloužíte muže, který chce i to, co máte uvnitř. Někoho, kdo si s vámi vyrazí do společnosti, nestydí se za vás, jde s vámi na kolo nebo se s vámi hlasitě směje u dobrého filmu. Máte přece nějakou hrdost, nebo ne?

Autor: aši
Diskuse ke článku
.