Z prvního manželství s Evou Herzovou má syna Michala (57), který se vydal ve šlépějích svého otce a také se stal režisérem. Juraj má ještě jedno dítě, a to dceru z druhého manželství Annelii (29), kterou zplodil s herečkou Terezou Pokornou (57). V posledních letech byla ale jeho velká láska herečka Martina Hudečková. Komu připadne režisérův majetek? Tedy jeho tantiémy za uměleckou tvorbu a miliony korun?

„Pokud by pan Herz nezanechal poslední vůli, dědí rovným dílem jeho dvě děti. Pokud by v závěti pamatoval pouze na svoji přítelkyni, dědí vše ona, ovšem až na jednu třetinu, která ze zákona patří dětem. A třetí možnost je, že pan Herz v závěti pamatoval na všechny tři, a podle jeho rozhodnutí se bude dědit movitý i nemovitý majetek a tantiémy,“ vysvětlil Aha! renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý.

VIDEO: Drsně upřímný Juraj Herz (†83): O slavné herečce řekl, že je pí*a! O které?

Video
Video se připravuje ...

Drsně upřímný Juraj Herz (†83): O slavné herečce řekl, že je pí*a! O které? DAVID TUREK, JAN BRUNCLÍK, JAROSLAV BOUDA

Jelikož se se svou láskou Martinou, se kterou žil posledních devět let, neoženil, dědictví tak spadá na dvě děti. Teď ale záleží na tom, zda režisér myslel i na svou poslední partnerku, v případě, že by to tak bylo, dědila by i ona. „Na Martinu Juraj určitě myslel. Miloval ji, vlévala mu krev do žil a v neposlední řadě to byla ona, která se o něho jako o nemohoucího starala až do samotného konce. Vždyť kvůli němu praštila i s divadlem. Juraj už potřeboval péči čtyřiadvacet hodin denně,“ řekl Aha! režisérův blízký přítel.

Už od loňského října Herz ležel doma na polohovací posteli, byl napojený na podpůrné přístroje a právě Martina byla ta, která ve dne v noci na něho dohlížela a pomáhala mu. Právě herečka trvala na tom, aby Juraje odvezli domů a nedávali ho do hospice, kde by kvůli vážného zdravotnímu stavu měl zůstat.

Fotogalerie
25 fotografií