Už před desátou hodinou ranní se před vstupem do areálu Utuberingu utvořil dlouhý had lidí, kteří netrpělivě čekali na to, až se dostanou přes ochranku vstříc svým oblíbeným celebritám z Youtube. „Těšíme se zejména na Kovyho a Stejka. Doufáme, že získáme fotku a podpis,“ prozradila Anička (9), která přišla v doprovodu své maminky s notýskem a tužkou v ruce.

Setkání z několika metrů

Jakmile se v půl jedenácté otevřely brány festivalu, děti se rozutekly přes venkovní prostor rovnou do haly. A právě po pravé straně budovy na jedné ze tří velkých pódií, která v areálu stály, vše odstartovalo. S odbitím jedenácté na stage vystoupaly všechny hlavní hvězdy dne – Kovy, Gogo, Vláďa, Vadim, Jmenuji se Martin, který se vrátil z Ameriky, Lucie a Nikol z A Cup of Style, Stejk, Anna Šulc, Ment, Jirka Král i jeho sestra Katka a řada dalších účinkujících, kteří patří k oblíbencům na internetu.

Video
Video se připravuje ...

Tisíce dětí se těšily na své oblíbené tvůrce Eva Fornálová

Emoce v publiku

Dav několika set lidí ihned vytáhl své mobilní telefony, aby zachytil všechny vystupující pohromadě. Po velkém nadšení, kdy nastupovala jedna hvězda po druhé, přišel i hlasitý povzdech. „Vodopáda jsem nechal doma,“ žertoval Vláďa o tom, že svého psa nepřivedl. Děti mu na to rázem skočily. „Jen se nebojte, mám ho vzadu u sebe ve stanu,“ utěšoval dav, který opět s nadšením řičel a tleskal.

Focení s fanoušky.
Autor: Eva Fornálová

Focení s hvězdami dne

Každý se snažil zachytit si své oblíbence alespoň z dálky. Řadě návštěvníků totiž ani nevyšlo vysněné selfie. „Na stání front už nemáme sílu,“ prozradila maminka Kamila, která už měla za sebou pár čekání na selfie s Youtuberem. Ve frontách si museli návštěvníci vystát i několik desítek minut. Pro urychlení dokonce nechyběly před fotostěnou návody na to, jak si připravit mobilní telefon, aby nikdo nezdržoval. „Připrav si telefon... Pusť si foťák... Přepni do selfie režimu,“ nabádaly postupně cedule.

Zábava

Čekání na osobnosti prokládali fanoušci zábavou nejen v podobě hraní počítačových her. V Gogově části se mohly děti nechat zavěsit za tělo, zatímco přemisťovaly kostky s tvářemi nejlepšího slovenského video-tvůrce. Dalším velkým lákadlem byl maskérský koutek, a v neposlední řadě i lezení na několikametrovou láhev. Děti tak čekala celodenní zábava.

Podívejte se, jak to tady vypadalo: 

Fotogalerie
66 fotografií