Jednu z největších popových hvězd světa nezlomil boj s rakovinou prsu ani fakt, že kvůli nemoci nikdy nebude mít děti. Nedávno vydala desku Golden a právě dnes slaví padesátiny – s hlavou vztyčenou a odhodláním dobýt znovu přední příčky hitparád!

Koketovala s herectvím

Do světa showbyznysu nakoukla už jako školačka, když se objevila v několika televizních rolích. V osmnácti letech si zahrála v nekonečném televizním seriálu Sousedé. Její první hit, písnička The Loco-Motion, se v létě 1987 vyšplhala až na samý vrcholek australské hitparády. Do konce 80. let vydala tři alba, podle kritiků plná kolovrátkových melodií – a pak se vytratila.

Yahoo královna

Mezi její největší hity patří Should I Be So Lucky (1987), Love At First Sight (1988), Spinning Around (2000), Slow (2003), In My Arms (2007) nebo duet s Robbiem Williamsem Kids (2000). Světovým hitem se stala i temná balada Where The Wild Roses Grow (1995), kde v duetu s krajanem Nickem Cavem zpívají o dívce, jíž rozbije milenec hlavu kamenem. Jejím vůbec nejchytlavějším songem je ale podle Yahoo!Music písnička Can’t Get You Out Of My Head (2001). S 10 miliony prodaných kopií se navíc stala jedním z nejúspěšnějších hitů začátku tisíciletí.

Lídr kampaně proti rakovině

Její kariéře neublížila ani nucená přestávka kvůli nemoci, její boj proti rakovině prsu se stal navíc věcí veřejnou. Kylie, která v roce 2008 obdržela od prince Charlese Řád britského impéria, je dodnes jednou z hlavních tváří kampaní proti této chorobě, kterou sice překonala, ale nikoli bez následků. Kvůli léčbě nemohla realizovat sen o vlastním dítěti.

Ikona vyprodala halu v Praze

V květnu 2008 mohli na vlastní oči poprvé spatřit australskou hudební ikonu i čeští fanoušci. Ve vyprodané O2 areně okouzlila publikum v atraktivních kostýmech od slavného francouzského návrháře Jeana-Paula Gaultiera. Do Prahy se poté vrátila ještě dvakrát. V březnu 2011 představila desku nazvanou Aphrodite, v říjnu 2014 pak na zatím posledním koncertu před českým publikem předvedla show k albu Kiss Me Once. Její dosud poslední, v pořadí čtrnáctá deska Golden, která vyšla letos v dubnu, se rodila převážně v Nashvillu.

Experimenty v sexu už ve 13

Kdysi plnila média hlavně milostnými aférkami, mj. vztahem s frontmanem skupiny INXS Michaelem Hutchencem, který později tragicky zemřel. Pro mladou hvězdičku to prý „nebyl jen sex“, Hutchence zase vtipkoval, že jeho největším hobby bylo „kazit Kylie“. I když ona sama na sebe později prozradila, že radosti sexu objevila už ve 13 letech. Otázkou ale je, co je na tom pravdy. Kylie totiž s oblibou provokuje – ať už výroky, kostýmy nebo třeba videoklipy.

Neštěstí v lásce

V soukromém životě Kylie zatím příliš štěstí nemá. V roce 2007 ji po několikaleté známosti opustil francouzský herec Olivier Martinez, který zpěvačku přitom podporoval i během nemoci – a právě s ním prý chtěla mít potomky. Její další vztah se španělským manekýnem Andrésem Velencosem se rozpadl před pěti lety a loni v únoru zpěvačka ukončila známost s britským hercem Joshuou Sassem.

Video: 2011- Kylie se rozpláče při rozhovoru po otázce na rakovinu

Video
Video se připravuje ...

Kylie se rozpláče při rozhovoru po otázce na rakovinu youtube.com

Fotogalerie
35 fotografií