Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sex, drogy a umění: Fotografka zachycuje vize, které prožila na LSD

2. června 2018 | 06:00

Fotografka a sochařka Joanne Leah vytvořila řadu fotografií, které jsou nabité sexuálním napětím. Autorka se inspirovala nejen intimním životem, ale také svými zkušenostmi z užívání halucinogenních látek. Samozřejmě není prvním umělcem, který se nechal ovlivnit užíváním LSD. Prostřednictvím fotek si tak můžete představit, jak na ni droga působila.

Joanne Leah se narodila v Německu a byla adoptována velice silně věřící rodinou z jižní Virginie ve Spojených státech. Když byla hodně mladá, začala experimentovat s LSD, chodila na rave párty a občas praktikovala voyeurismus.

Největší úlet pro ni bylo to, když ještě pod vlivem halucinogenů chodila v neděli ráno s rodinou do kostela. Fáze experimentování a párty ji po nějaké době přešla a rozhodla se pro studium umělecké školy. Tu úspěšně dokončila, původně se chtěla věnovat sochařině, ale "vyhrála fotka".

Přestěhovala se do Brooklynu a začala fotit své kamarády a modely. Zjistila, že na lidském těle se dá krásně předvést to, co potřebovala. Vyjádřit názor a ukázat vizi svého světa prostřednictvím fotografií.

Brzy neměla dost modelů a začala je shánět přes internetovou inzerci. Prostřednictvím svých děl poukazuje na víru, kulty, psychologii a sexualitu. Joanne tak kreativně využívá své halucinogenní zážitky, osobní historii a posouvá vše na vyšší úroveň. Používá spoustu materiálů jako glitry, sliz, jedlé barvy nebo pěnu. 

Prohlédněte si její fotky v galerii: