Smuteční obřad proběhl v pátek v kostele svatého Paula v londýnském Knightsbridge a účastnilo se ho hned několik známých osobností. Například herec z Pirátů z Karibiku Orlando Bloom (41) „přifrčel“ na motorce a fotografové ho zachytili i při setkání s kolegyní ze série Pán prstenů Liv Tyler (41), která dorazila s partnerem, fotbalovým agentem Davem Gardnerem.

Kamarádku oplakávaly ale také designérka Meg Mathews a modelky a kolegyně zesnulé, Kate Moss (44) a Naomi Campbell (48). Druhá jmenovaná navíc do kostela dorazila se zpožděním, a tak se všechny oči upíraly hlavně na ni. Mnohé smuteční hosty pak překvapilo, že chyběl exmanžel Annabelle, finančník Nathaniel Rothschild (47). Ovšem dvojice už spolu nežila od roku 1997.

Smrt modelky a milovnice večírků byla ještě donedávna zahalena rouškou tajemství a spekulovalo se o sebevraždě, čemuž nahrával i fakt, že před osmi lety se zabil také její blízký přítel, módní návrhář Alexander McQueen, jemuž byla múzou.

To se však nepotvrdilo. „Její smrt byla z přirozených příčin,“ cituje slova koronera Daily Mail. Údajně se jednalo o infarkt. Neilson, která byla nalezena mrtvá ve svém bytě v Chelsea za 3,1 milionu liber (v přepočtu bezmála 90 milionů korun), brala v minulosti heroin. Závislosti se ale dokázala zbavit. Od roku 2013 trpěla velkými bolestmi zad po pádu z koně.

Naposledy se na veřejnosti ukázala na svatbě expartnera, lorda Edwarda Spencera-Churchilla, v paláci Blenheim v Oxfordshire. Tam si ještě bujaře užívala zábavy s nevěstou Kimi Hammerstroem a Kate Moss, s níž se Annabelle znala již od 90. let, kdy spolu pracovaly.

VIDEO: Slavná modelka a herečka Adea Shabani (†25) byla nalezená mrtvá: Tělo našli zakopané v hlubokém hrobě!

Fotogalerie
38 fotografií