Dotyčnou osobou je jistá Petra Bostlová (40) z Mariánského společenství. Na svém internetovém blogu nejčastěji mluví o satanech, čarodějnicích či zednářích. V minulosti tam také často útočila na Heidi Janků a zastávala se Tomáškovy matky!

Reportéři Blesku se proto vydali do jednoho z přísně utajovaných sídel společenství, kde by se policií i Interpolem hledaný chlapec mohl nacházet. V obci Sopotnice v Pardubickém kraji ale objevili jen opuštěné, chátrající stavení.

„Před zhruba dvěma měsíci odtud všichni ti sektáři a pošahanci zmizeli, prý si pořídili další dům někde u Jihlavy. Hlavní sídlo mají ale v Praze. Lákali mě také do toho jejich prapodivného společenství, ale to jsem odmítl,“ tvrdil jeden ze sousedů. „Od rána do večera nedělali nic jiného, než že se tady modlili,“ dodal muž pod podmínkou zachování anonymity.

„Jejich hlavní kápo je nějaká Petra, ze které mají všichni strašný vítr!“ řekl Blesku další ze starousedlíků. A pak na fotce bezpečně identifikoval právě Petru Bostlovou – ženu, která nemůže přijít na jméno Heidi Janků. „No, to je ona!“ ukázal na fotku ženy, kterou ze vsi zná.

„Že je kolem Heidi už pořádných pár desítek let až příliš mrtvol, jsem už několikrát zde psala. Jejího zesnulého manžela Ivo Pavlíka nevyjímaje. Že byl zkrátka už starý? Nemylme se! Tahle paní je už léta zvyklá činit vypočítavě, trpělivě, krok za krokem, co nejvíc nenápadně,“ rozepsala se o zpěvačce Bostlová, která se dokonce nezdráhá označovat Heidi jako čarodějnici praktikující černou magii a satanismus.

Byli i v Praze

Petra Bostlová měla podle zjištění Blesku dokonce navštěvovat Tomáškovu matku v jejím pražském bytě! „Tahle paní se hodně motala kolem Figurové. Dokonce ji tu i navštěvovala. Vůbec bych se nedivila, kdyby byl malý Tomášek někde u nich v držení,“ svěřila Blesku žena žijící nedaleko.

„Tak nějak v to všichni tady doufáme, protože by to znamenalo, že je stále naživu!“ dodává. Ani ona si ale ze strachu před Figurovou nepřála být jmenována. „Ta nám tu všem dokázala pořádně zatápět. Všichni se tu děsí, až ji propustí z vazby. Bude se nám všem mstít, i když nemá za co,“ dodala sousedka.

Fotogalerie
25 fotografií