Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Případ Petra Kramného: Soudkyně rozhodovala, zda je předpojatá

Autor: shp - 
11. září 2018
21:21

Krajský soud v Ostravě začal opět projednávat případ Petra Kramného (40) odsouzeného za vraždu dcerky Klárky (†8) a manželky Moniky (†36) v egyptské Hurghadě na 28 let. Tentokrát se neřešil přímo Kramný, ale údajná podjatost Renaty Gilové, která měla jeho kauzu na starost.  

Krajský soud projednával v úterý ráno námitku obhajoby na podjatost soudkyně Renaty Gilové za zavřenými dveřmi. „Ke schůzce se členy senátu došlo v 9 hodin ráno v kanceláři doktorky Gilové," řekl TV Nova mluvčí Krajského soudu Jiří Barč.

Na podjatost upozorňovala už během hlavního stání s Kramným jeho advokátka Jana Rejžková. Soudkyně Gilová tehdy odmítla, že by byla podjatá. Podezření z podjatosti však čelí nanovo. Kramný totiž podal žádost o obnovení řízení.

O ní však soud v úterý nerozhodoval. „Dnes se pouze rozhoduje o podjatosti soudkyně v případu rozhodování o podjatosti řízení,“ dodal Barč. V případě, že by členové senátu společně se Gilovou došli k závěru, že je podjatá, případ obnovy řízení Kramným by dostal jiný soudce nebo soudkyně.

V případě, že rozhodne, že podjatá není, tak toto rozhodnutí dále ještě podléhá stížnosti ze strany navrhovatele,“ uzavřel Barč. Rozhodnutí však nepadlo, projednávání bylo odročeno. Petr Kramný byl za dvojnásobnou vraždu odsouzen na 28 let. Od počátku tvrdí, že je nevinný a že byly jeho příbuzné otráveny.

Další články
Články odjinud