Naše tipy: Povedené kreativní sady, poučná hra pro rodinu a hračky pro malé vědce

Make It Real Skvělá zábava pro malé parádnice. Kolekce kreativních sad, ze kterých si šikovné slečny mohou vyrábět krásné šperky z bavlnek, korálků a dalších stylových komponentů nebo třeba úžasnou deku s jednorožcem.
Foto: Pompo.cz
Sdílej na facebooku
18. října  2018 
 12:00

Už pomalu přemýšlíte, co byste svým ratolestem pořídili pod vánoční stromeček? Nebo pro ně potřebujete dárek k narozeninám či svátku? Přinášíme vám pár tipů, které by mohly přijít vhod. Vybírali jsme zejména z nabídky obchodů Pompo a Kidtown, ale přinášíme pár tipů odjinud. 

Hledáte dárek, který ocení asi zejména holky? Pak je tu kolekce kosmetických a kreativních sad Make It Real, ze kterých si šikovné děti mohou vyrábět krásné šperky z bavlnek, korálků a dalších stylových komponentů nebo třeba úžasnou deku s jednorožcem.

Make It Real jde ovšem mnohem dál. Přináší barevné křídy na vlasy, tetování se třpytkami a lesklými kamínky, nehtové studio s barevnými laky a pestrým zdobením nebo velkou kosmetickou sadu Mořská panna. Zkrátka třpytky, barvičky, zdobení, nápaditost i stylové balení.

Výrobky Make It Real jsou šité na míru dívkám od osmi let a pohybují se v cenovém rozpětí od 129 do 550 korun, seženete na všech prodejnách Pompo nebo na pompo.cz stejně, jako náš následující tip. 

Zaujala nás také nová akční vědomostní hra pro celou rodinu. Chcete si vyzkoušet své znalosti z oblasti české i světové kultury, hudby, filmu, známých osobností, ale i například ze světa zvířat? Vyzvi rodiče nebo kamarády a zahrajte si Znáš to? Brzy zjistíte, jak jste na tom. Hra obsahuje 400 audio otázek z nejrůznějších oblastí. Kdo zmáčkne první své tlačítko a odpoví správně, získává body.

Interaktivní hra Znáš to? trénuje postřeh, rychlé myšlení i znalosti, cílí na děti osmileté a starší. Doporučená cena 899 korun. 

Tak takhle to funguje! 

Pro školáky je určená i další zajímavá hračka, kterou je Velká magnetická tuba z obchodu Kidtown. Díky ní jednoduše vysvětlíte, jak funguje magnetické pole kolem magnetu. Trubice obsahuje dvojitou stěnu se železnými pilinami a malou magnetickou tyčinku, která se do trubice vsunuje a zase vyndavá. Umožňuje trojrozměrný pohled na magnetické pole kolem magnetu. Magnet je odnímatelný a piliny jsou bezpečně uzavřeny. Cena 561 korun, k mání na kidtown.cz 

V tomto obchodě samozřejmě najdete i hračky pro menší děti, jako například novinku Grippies stahovače: rozvíjí hmatové vjemy, prostorovou představivost a cit pro rovnováhu. Díky vhodně tvarovaným magnetickým částím, děti spojují jednotlivé části a vzájemně je kombinují. To jim umožňuje vytvářet nespočetné množství různých staveb.

Zajímavým tipem je také Hmatový míč Meteor pro děti od 6ti měsíců. Jde o sadu šesti míčků zapadajících do jednoho velkého o rozměru 185 mm. Malé míčky mají různé textury. Míč je vhodný pro nejmenší děti, rozvíjí jemnou motoriku, kordinaci pohybů.

Fyzikální zákony můžete pochopit i díky novinkám firmy Ravensburger, mezi nimiž za zmínku rozhodně stojí kuličková dráha Gravitrax, která se po svém uvedení v loňském roce stala evropským hitem a letos je ke koupi i v České republice. Gravitrax dětem hravou formou pomáhá pochopit fyzikální zákonitosti a ještě si při tom užít spoustu zábavy.

Další skvělou novinkou je 3D puzzle sluneční soustava, kde si děti postaví modely jednotlivých planet v reálných velikostních poměrech. Planety se dají také zavěsit o ozdobit tak dětský pokojíček.

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku