Součástí večerní show bylo i jeho hudební vystoupení, Ondřej Ruml zazpíval slavný filmový song Christmas is All Around a sympatický a vstřícný Nighy ochotně podstoupil společné focení i promítání filmu Láska nebeská v Centru Chodov.

VIDEO: Hvězda Lásky nebeské Bill Nighy v Praze: Co popřál fanouškům k Vánocům?

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Lásky nebeské Bill Nighy v Praze: Co popřál fanouškům k Vánocům? Aleš Brunclík

Z Prahy si nejvíc budu pamatovat, jak jsem seděl v kavárně a pozoroval západ slunce za Karlovým mostem,“ řekl Blesku Nighy a dodal: „Stydím se trošku za to, že jsem v Praze poprvé. Každého, koho znám, už tu byl. Praha je skutečně nádherné město. To ale víte, to vám povídat nemusím.“ A další věc, díky které na českou metropoli nikdy nezapomene? „Skvělý halibut, kterého jsem měl k večeři,“ odpověděl s úsměvem herec.

Soukromí si Nighy střeží jako ostříž, a přestože se kdysi sám chtěl stát novinářem, dnes si je spíše drží od těla. „Kdybych vám odpověděl na osobní otázku, zavánělo by to drbáním, a jsem si jist, že to by vám čtenáři neodpustili,“ žertuje, když se dotknete privátních témat.

Vytáhlý herec se narodil v anglickém hrabství Surrey, má ale také skotské a irské předky. Narodil se s dědičným onemocněním zvaným Dupuytrenova choroba, které způsobuje, že má prsteníček a malíček na obou rukách zkroucené do dlaně.

Má rád sladkosti a kafe, nekouří a po špatných zkušenostech už nepije alkohol. „Jsem jedním z těch, kteří mají nešťastný vztah s alkoholem. Nestydím se za to. Teď jsem střízlivý alkoholik a udělal jsem opatření, aby to tak zůstalo. Kdysi jsem pil a bylo to strašné,“ přiznal kdysi v rozhlasovém rozhovoru.

Za svou nejznámější roli stárnoucího rockera z Lásky nebeské (2003) získal cenu BAFTA, známý je i z filmů Valkýra (2008), Underworld (2003), Stopařův průvodce po galaxii (2005) nebo několik dílů Pirátů z Karibiku (2006). Jeho dlouholetou partnerkou byla herečka Diana Quick (71), kterou prý i požádal o ruku, načež mu odpověděla, ať už se jí na to nikdy neptá. Přesto ji po dobu jejich vztahu nazýval manželkou. Mají spolu dceru Mary Night, která je také herečkou.

Fotogalerie
32 fotografií