Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miška (†12) zemřela při sáňkování se školou: Učitelka se raduje z dcerušky, rodiče jsou v šoku

Aktualizováno -
24. listopadu 2018
12:11
Autor: ital - 
24. listopadu 2018
10:57

Jsou tomu téměř tři roky, kdy nešťastní rodiče z Košic přišli o svou dvanáctiletou dcerku poté, co na lyžařském kurzu narazila při sáňkování do stromu. Nehoda se stala 3. března v lyžařském středisku Krompachy-Plejsy. Jak je možné, že soud ještě dodnes nikoho nepotrestal?

Začátkem března roku 2016 byla Miška na lyžařském výcviku se školou. Se svojí kamarádkou Veronikou (13) šly sáňkovat na prudký svah, kde jsou tyto aktivity zakázané. Navíc byl tento úsek nedostatečně osvětlen. Nebohé dívky narazily do stromu a musely být převezeny do nemocnice. Zatímco Veronika utrpěla vážná poranění, Miška na následky úrazu zemřela.

Podle svědků se prý tabule se zákazem sáňkování ke svahu umístila až po tragédii. Prokuratura obvinila z nehody obou dívek učitelku Petru S. (32). V pátek se konalo poslední letošní jednání, kde se přehrálo i DVD ostatních dětí na lyžařském zájezdu. Dívka, která byla přímou svědkyní nehody, potvrdila, že jich na svahu sáňkovalo víc. Učitelky však s nimi nebyly.

„Po chvíli jsem šla do chaty pro teplejší oblečení, protože mi byla zima. Učitelky s chatařem seděli v jídelně a pili čaj,“ vypověděla dívka, která se rozplakala při vzpomínce na tragickou událost. Obžalovaná učitelka však při jednání chyběla z důvodu, že se jí nedávno narodila dcerka. To však rodiče zemřelé Mišky nijak neobměkčilo. Podle nich si užívá chvíle s novorozenou dcerou Alicí, zatímco oni svou holčičku již nikdy neobejmou.

Jedna z kolegyní Petry sdělila pro Plus Jeden Deň: „Povídala, že udělá všechno pro to, aby se kvůli dceři vyhnula pobytu za mřížemi.“ Tento postoj však rodiče zemřelé rozčílil. „Co na to říct? Je to nehoráznost! Avšak boží mlýny melou pomalu, ale jistě,“ řekl zdrcený otec Juraj a vyzval soudce, aby již konečně učinil rozhodnutí.

Miška byla velmi talentovaná na sport, hrála basketbal a skvěle se učila. Její prarodiče na ni vzpomínají s těžkým srdcem. „Ani po třech letech se s její náhlou smrtí nedokážeme vyrovnat. Nebylo jediného dne, aby nás nenavštívila. Dnes už ji chodíme navštěvovat jen na hřbitov v Myslavě.“

Tušila dívka svou smrt?

Na hrob Mišky spolužáci stále nosí květiny a různé jiné drobnosti. Zastavují se však u něj i neznámí lidé. Leží na něm otevřená kniha s básničkou, která jako by vypovídala o posmrtném životě. Verše dívka napsala těsně před smrtí.

Posuk ( 25. listopadu 2018 11:29 )

No myslím že každý má zodpovědnost ve své práci a vím že učitelé to nemají jednoduché ale zodpovídají za naše děti takže trest je na místě i když tam neměla co dělat učitelka na to měla dohlidnout .....Takže rodičům se vůbec nedivím za jejich reakci..

europa ( 25. listopadu 2018 06:23 )

Učitelka popíjela v teple čaj, místo aby se starala o děti, které jí byly svěřeny. Ani po třech letech ji soud nepotrestal. Kde to proboha žijeme? Musíme snad brát spravedlnost do svých rukou, když jsou orgány k ničemu a nekonají? Smrt dítěte je nejhorší věc, která se může rodičům stát. Proto přeju z celého srdce paní učitelce, aby to poznala na vlastní kůži. Když se vyhýbá světské spravedlnosti, tak ať si ji najde ta vyšší.

petrw ( 25. listopadu 2018 06:20 )

vytrznice souhlas by se ji to mhlo podarit i blizko domova když muzou posilat uz 11ete nahe fotky chlapum tak tahle mela mit rozum a zeptat se ucitelky

vytrznice ( 24. listopadu 2018 23:53 )

Pani ucitelka at si v klidu uzije dcery. Nikdo ji za pitomost 12ti lete holky nezavre. Takhle velka holka ma mit vychovu z domu....a jestli ji nema ucitelka nema jak zabranit tomu ze to neumi ve 12ti letech na sanich. At drepi doma u Fb. Nase generace by vymrela byli jsme furt na kole lyzich ci sanich

matylda-rut ( 24. listopadu 2018 23:11 )

poooomeranc jestli tam tabule nebyla tak proč by byla viná úča.Zodpovědná ano,ale i kdyby tam úča stála a dohlížela,tomuhle by zabránit nemohla.Je to neštěstí,ale i kdyby tam bylo 10 učitelů tak co by asi mohli udělat,aby holky nenajely do stromu.Coooo?Nic.Možná by ječely,možná by hnaly za něma,ale stejně by bylo pozdě,si to představ obrazně.Už si někdy seděla na saních a víš jak jedou fofrem ze stráně?Stalo se neštěstí,tragedie,úča měla být venku to ano ale tomuhle by nezabránila. A přát to samé její malé dceři,ty jsi psychopat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání