Oheň neřeší bohatství nebo status. Lady Gaga, Kim Kardashian, Alyssa Jayne Milano a spoustě dalších celebrit zachvátily plameny požáru v Kalifornii jejich domovy ve městě Malibu. Mezi dalšími poškozenými byl i zpěvák Neil Young, jehož dům shořel na popel.

Zpěvák napsal o své ztrátě prohlášení, v němž se obul do prezidenta Trumpa, který tvrdí, že za požár může neschopnost správy lesů. „Po pravdě řečeno, nejsou to požáry, co nás primárně ohrožuje. Můžou za to klimatické změny,“ napsal Young na svých webových stránkách.

Další „slavnou“ obětí běsnícího živlu se stala také zpěvačka Miley Cyrus. „Můj dům už sice nestojí, ale vzpomínky, jež sdílím se svou rodinou a přáteli, jsou stále silné,“ uveřejnila v pondělí na svém Twitteru. „Jsem vděčná za všechno, co mi zůstalo,“ vyjádřila slavná zpěvačka své díky a podpořila své fanoušky, aby přispěli organizacím zajišťujícím pomoc obětem.

K situaci se na Twitteru vyjádřil i herec Gerard Buttler ve videu, jež umístil na svůj Twitter. Říká na něm: „V sobotu jsem projížděl okolo Point Dume. Bolí mě srdce, když vidím, kolik lidí přišlo o střechu nad hlavou a o životy. Patřím mezi ty šťastnější, můj dům byl poničen jen zčásti. Mnoho lidí přišlo úplně o všechno a musí začít přestavovat od píky.“

Fotogalerie
73 fotografií