Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hororové vteřiny mezi životem a smrtí: Turista visel kilometr nad zemí! Pilot rogala ho nepřipoutal!

Autor: rc - 
27. listopadu 2018
10:27

Na dovolenou do Švýcarska vyrazil youtuber Chris Gursky. Chtěl si prohlédnout tamní malebnou přírodu z výšky a tak se hned první den pobytu rozhodl, že zkusí let na rogalu. Rázem se však jeho poklidná dovolená změnila v adrenalinový zážitek a boj o holý život! Pilot totiž zapomněl jeho postroj zavěsit ke kluzáku a Chris visel za ruce 1,2 km nad horami!

Dovolená slouží k tomu, aby si člověk odpočinul a zkusil nové věci. To přesně měl v plánu udělat Chris Gursky, který vyrazil na dovolenou do Švýcarska. Slavný youtuber však nehodlal strávit své dny volna na hotelu a rozhodl se, že si krásnou zem plnou zeleně prohlédne z výšky.

Vyrazil proto na vyhlídkový let, ovšem místo toho aby si užíval pohled na krásné pahorky hor a zelené louky, bojoval o holý život! Pilot totiž postroj Chrise nepřipevnil k rogalu a poté, co se stroj odlepil od země, Chris volně visel ve výšce 1,2 km nad zemí. Muž se všemi silami držel kluzáku a instruktora, ovšem rychle začal ztrácet síly. Děsivý let zachytila kamera a Chris posléze video publikoval na youtube.

Ve videu je slyšet, jak vysílený pasažér říká, že už se neudrží. Pilot měl problémy manévrovat a najít místo na přístání. Po nekonečných dvou minutách pilot se strojem začal klesat a přistávat na louce.

Během závěrečného manévru rogalo viditelně nabralo rychlost, a když už bylo pár metrů nad zemí, Chris se pustil a dopadl na tvrdou zem.  Youtuber naštěstí let trvající neuvěřitelné dvě minuty přežil, ale zlomil si zápěstí a musel být převezen do nemocnice, kde podstoupil operaci.

„Celé dvě minuty a čtrnáct sekund jsem bojoval o život! Přistání bylo drsné, ale přežil jsem, abych mohl vyprávět svůj příběh,“ řekl pro DailyMail Chris. Ačkoliv po letu skončil v nemocnici, rozhodně se nezalekl a hodlá na let jít znova. „Hodlám jít na rogalo znova, svůj první let jsem si vůbec neužil,“ prohlásil.

 

bea.christ...@... ( 27. listopadu 2018 16:49 )

Doporučuji, nejlepší způsob, jak zhubnout > > > www.Takeslim.com

PavelSki ( 27. listopadu 2018 14:41 )

... dle videa visel do 100 m nad zemí, povrchem, (ne 1,2 km). Přesto, jak píšu, super výkon (rychlost, výška, vítr, podmínky, obava jak to dopadne), že se udržel.

PavelSki ( 27. listopadu 2018 14:11 )

Obdivuhodný fyzický výkon, 3 minuty (bez větru ve fitku) na hrazdě nevydržíš (kdo nevěří, vyzkouší si): Bylo to sice méně, pilot pomáhal, ale za to ty podmínky. A 1,2 km to nebylo, tu rybu zkrať , možná kopec nad mořem. Za tak krátkou dobu opravdu nelze rogalem klesnout.

Zobrazit celou diskusi