Když v roce 1994 skládala Mariah Carey vánoční pecku All I Want For Christmas, asi ji ani nenapadlo, že zrovna pracuje na písničce, bez které si Vánoce, i více jak 25 let poté, nebude umět většina lidí na planetě ani představit. A tak se s tím moc nepárala. Písnička byla údajně na světě už po 15 minutách!

„Jsem velmi sváteční člověk a Vánoce zbožňuji. Koledy si zpívám ráda už od dětství. All I Want For Christmas jsem napsala prostě z lásky k těmto svátkům,“ svěřila se.

VIDEO: Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You (1994)

Od jejího vydání jsme ji mohli slyšet v různých verzích ve více než 60 filmech, a to včetně velmi oblíbené britské romantické komedie Láska Nebeská. Podařilo se jí také ovládnout hitparády v mnoha zemích, i včetně České republiky. Paradoxně v domovské Americe se jí příliš nedařilo a v hitparádě se ani neumístila, díky tomu, že nebyla nikdy oficiálně vydána jako zpěvaččin singl.

S příchodem změny pravidel v americké hitparádě se od roku 2005 začala pravidelně každý rok o Vánocích v žebříčku objevovat. Loni se dokonce poprvé probojovala do top 10! To se nikdy nikomu v historii, u tak staré písničky, ještě nepovedlo. Letos ale láme další rekordy. V zatím posledním vydání americké hitparády došplhala All I Want for Chrismas Is You až na sedmou příčku, a v dalších dvou týdnech se očekává ještě větší nárůst.

Díky celosvětovému úspěchu se stala nejprodávanějším singlem Mariah Carey a 11. nejúspěšnější písničkou všech dob! Během Vánoc se před touto písničkou prostě nemáte šanci ukrýt. Vzhledem k tomu, že ji Mariah sama složila, může se díky autorským právům, po každých Vánocích, těšit na štědrý šek.

Nemusí dělat vůbec nic a každý rok jí podle deníku Independent na bankovním účtu přistane cca 11,5 milionu korun! A to jen za jeden jediný vánoční song! Že již Mariah Carey patří mezi vánoční symboly je jasné i samotné zpěvačce, která má v průběhu adventního období žně. Vystupuje tolik, co nikdy v roce. I když, třeba v Japonsku je písnička natolik populární, že ji zařazuje na program svých koncertů i v červenci.

Fotogalerie
63 fotografií