Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Megavýbuch v Česku: Náměstím na Plzeňsku otřásla děsivá exploze, ohnivý hřib šokoval přihlížející

Aktualizováno -
2. ledna 2019
06:57
Autor: shp - 
1. ledna 2019
12:00

NOVÉ FOTO UVNITŘ: Na sociální síti se šíří šílené video. Bylo natočeno přímo na Silvestra v plzeňských Přešticích. Je na něm zachyceno odpálení nemrznoucí kapaliny, která následně způsobí obrovský a nebezpečný výbuch. Z těchto záběrů se člověku tají dech. Tohle mohlo dopadnout hodně špatně.

Video pojmenované jednoduše jako „Nesmysl“ bylo natočeno na náměstí v Přešticích na Plzeňsku o silvestrovské noci. Záběry ukazují odpálení nemrznoucí kapaliny. Vše začíná nevinně, ale po pár okamžicích způsobí podomácky vyrobená pyrotechnika obrovskou a životu nebezpečnou explozi.

Ta je tak masivní, že oslní celou obrazovku. Je jasné, že kdyby někdo stál poblíž, může přijít k újmě na zdraví. Výbuch je tak velký, že by mohl zabíjet. I když je pyrotechnika na Silvestra tolerována, tento nepovedený husarský kousek je jednoznačně obecným ohrožením.

A to je trestným činem. Kdo je za explozi zodpovědný, zůstává nejasné. Podle komentáře z videa, ve kterém je slyšet i plno vulgarismů, však vyplývá, že za ni může skupina lidí. Policie však zatím incident nevyšetřuje. 

Oznámení o incidentu jsme nepřijali, proto ho zatím nevyšetřujeme,“ řekla Blesk.cz mluvčí policie Dagmar Brožová. Později však doplnila, že se událostí strážci zákona zabývají. Informace o výbuchu se donesly i k starostovi Přeštic.

Viděl jsem část videa na Facebooku. Bližší informace k incidentu ale nemám. Nemyslím si však, že šlo o výbuch plynu v kanále. Vypadá to na explozi na otevřeném prostranství,“ řekl Blesk.cz starosta Přeštic Karel Naxera, kterého oslovili přímo občané Přeštic na Facebooku. Tam starosta přiznal, že viděl záři z výbuchu na vlastní oči, a lidem slíbil, že se hned bude policie dotazovat, jak postupuje v šetření incidentu. 

Na internetu se také objevila nová fotografie exploze, kterou uživatel, dle všeho očitý svěděk, nasdílel na síti Instagram. Ohnivé peklo je na ní vidět ve vší hrozivé síle a ostrosti. 

Nový snímek výbuchu v Přešticích. Takto explozi zachytil uživatel na instagramu Nový snímek výbuchu v Přešticích. Takto explozi zachytil uživatel na instagramu | Instagram.com

Obyvatelé města jsou z výbuchu v šoku. „To nikdo nezasáhne???? Včerejší přeštické náměstí kolem půl dvanácté večer. Šla jsem kolem, otřesný zážitek,“ napsala na Facebooku svědkyně Markéta.

paja-007 ( 2. ledna 2019 13:14 )

Na plzeňsku je spoustu úžasnýs metalových fanoušků a ty jsou na pyroefekty zvyklý z koncertů takže se jentak z něčeho neposerou!

chevyn ( 2. ledna 2019 11:03 )

Pro Simeone:

Taurus70 ( 2. ledna 2019 10:45 )

Takze policie zase selhala to je fajn vedet,hlavne ze chrapou v autech vsude kde se podivas😎😎😎🤔

pavel11 ( 2. ledna 2019 08:19 )

Kdy už konečně vláda zakáže ožralým,fetákum,dětským parchantum terorizovat občany,duchodce,nemocně,male děti,zvířata od božího rána béhají s batohy plné petard házejí to po lidech,psech nekoukají na staré lidi ještě je sprostě napadají a od sedmi večera se stali města válkou parchantu,ořralcu,fetáku petardy,dělobuchy,obrovské výbuchy zvířata,nemocní,rodiny se doma kryly jako za války.Policie od rána i po silvestru ani noha ani jediný policajt v ulicích.Jak je to možné co délá ministr vnitra,vláda proč nás mají terorizovat hoovada parchanti ožralý,fetáci.A to ještě musíme z naších daní platit dobytku uklid kterou oni umyslně s podporou vlády spusobují!!! Jak dlouho bude vláda držet huby!!

jity ( 2. ledna 2019 07:50 )

Lidé se nechají nachytat na kdejakou blbost. Za prvé v Přešticích na náměstí žádný kanál neni, žádný výbuch nenastal, jen blbci natočili filmový trik a žádná škoda nenastala neni co vyšetřovat. Zapálili jen řepkový olej a potom si výbuch vymysleli. Bulvár si to měl ověřit, než něco napsal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání