Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manžel chce, abychom pojmenovali dceru po jeho bývalce, naříká těhotná žena. Rozvod je na spadnutí

Těhotná žena zvažuje rozvod, protože její manžel chce pojmenovat nenarozenou dcerku po své expřítelkyni.
Těhotná žena zvažuje rozvod, protože její manžel chce pojmenovat nenarozenou dcerku po své expřítelkyni.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
8. ledna 2019
19:40

Rodinné drama jako ze špatné telenovely prožívá nejmenovaná nastávající maminka (23) pravděpodobně ze Severní Ameriky. Na sociální síti Reddit se svěřila, že manžel (24) chce pojmenovat jejich dosud nenarozenou dceru po své expřítelkyni, aby mu ji připomínala. Těhotná nebožačka se nyní obává, že se bude muset s poblázněným chotěm rozvést.

Chodili jsme spolu rok, manželé jsme dva roky. Otěhotněla jsem před sedmi měsíci a nedávno jsme začali probírat jméno pro miminko. Od té doby, co jsme zjistili, že to bude holčička, ji chce manžel pojmenovat po své ex,“ svěřila se žena na sociální síti.

„Není to jen tak ledajaká bývalka, chodil s ní dlouho a miloval ji ze všech nejvíc. Na začátku našeho vztahu jsme kvůli ní měli problémy, ale odstěhovala se a problémy zmizely. Opravdu ji miloval a nikdy to přede mnou neskrýval. Myslela jsem si, že je tomu konec, když se odstěhovala,“ pokračovala žena v popisu svého trápení.

Teď dal jasně najevo, že chce, aby se dítě jmenovalo po ní, a já prý mohu vybrat jméno druhému dítěti. Zeptala jsem se ho, proč to tak moc chce. Řekl mi, že mu to s jeho ex nevyšlo. To prý ale neznamená, že nechce mít něco, co by mu ji  připomínalo,“ dodala. Žena přiznala, že se jí to velmi dotklo a že zvažuje rozvod.

Příspěvek vyvolal velkou vlnu reakcí. Většina lidí se postavila na ženinu stranu proti manželovu jednání. „Jsem znepokojená nedostatkem jeho respektu vůči tobě, jeho partnerce, jeho jedničce, jeho ženě. Můžeš zkusit partnerské poradenství, ale myslím si, že jeho neúcta k tobě sahá dále než jenom k pojmenování dítěte,“ napsala jí k příspěvku jedna ze čtenářek.

nika70 ( 8. ledna 2019 23:43 )

Nic neobvyklýho. Kamarádka má taky jméno po ex jejího tatínka.

alzbeta59 ( 8. ledna 2019 23:24 )

at mu holka kupi psa a da ji jmeno byvale Fenka k fence

MajaModra ( 8. ledna 2019 19:53 )

Muj tata tohle taky udelal, presvedcil mamu o hodne neobvyklem jmenu pro mou sestru. Ze to bylo jmeno jeho ex mama zjistila, az kdyz byly segre 2 roky. Pry nebyla rada.

Zobrazit celou diskusi