Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná Míša ochrnula během brigády na Kypru, pak přišla další rána

Krásná Míša ochrnula při brigádě na Kypru. Nevzdává se však a věří, že jednou bude opět chodit.
Krásná Míša ochrnula při brigádě na Kypru. Nevzdává se však a věří, že jednou bude opět chodit.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
10. ledna 2019
05:20

Je velmi krásná a plná touhy vrátit se k plnohodnotnému životu. Míša K. (22) ze slovenského Veľkého Kýra v květnu 2015 odjela na Kypr kvůli brigádě, aby si vydělala na vysněné cestování. Všechno se však rázem změnilo, když mladá žena během okamžiku ochrnula a od té doby nedokáže sama chodit.

V boji s těžkým osudem jí pomáhal přítel, díky kterému prožila nádherné období. Láska jí dávala sílu a ještě větší víru v uzdravení. Dnes ji nad vodou drží rodiče a skuteční přátelé. I přes nelehký osud je Míša stále usměvavá a plná pozitivních myšlenek.

Stále není samostatná

Trápí ji však to, že je odkázaná na druhé. Od osudné chvíle, kdy ochrnula, uplynulo už více než tři a půl roku. I přesto, že jí lékaři nedávali žádnou naději, rodina udělala i takřka nemožné proto, aby dceři pomohla.

Kdyby nebylo mých rodičů, tak tu dnes určitě nejsem. Bylo to náročné období. Bojujeme a nadále musíme, protože ještě stále nejsem samostatná,“ řekla mladá žena slovenskému deníku Nový Čas. I přes nepřízeň osudu se snaží žít naplno.

Další rána - rozchod s přítelem

„Koncem roku 2017 si našla přítele. Byl mi velkou oporou, ale brzy se ukázalo, že potřebuje víc pomoci než já a tak jsme se na podzim minulého roku rozešli,“ vypráví Míša. S těžkým obdobím se musela poprat.

Rozchod mě zarmoutil a proto se i můj zdravotní stav zhoršil. Přítel byl pro mě velkou motivací. Nakonec jsem však ráda, že to takto dopadlo, protože bych nepoznala skutečně pozitivní lidi, které potřebuji,“ pokračuje mladá Slovenka.

Cesta do Prahy

Jela jsem na koncert do Prahy. Byl to úžasný zážitek, ale zároveň mě velmi vyčerpal,“ vzpomíná. I přes časté rehabilitace Míša stále sama nechodí. V létě se jí podařilo ujít s chodítkem 50 metrů, což považuje za velký úspěch.

„Léčili mě i speciálním magnetem. Mám fyzioterapeutku u nás na vesnici. V létě jsem byla v sanatoriu v Česku. Na podzim se mi tam podařilo ještě jednou jet a poté kvůli počasí, špatné cestě a samozřejmě financím, jsem se rozhodla rehabilitovat opět doma.“ popisuje těžké chvíle.

Krutá zima

Zima mi neprospívá. Cítím se slabší, ale na jaře se to zlepší, energie bude víc. Už aby tu bylo,“ uzavřela Míša. Slovenka se nevzdává a věří, že jednou bude opět chodit bezu cizí pomoci. Odhodlání na to rozhodně má.

illenne ( 10. ledna 2019 14:56 )

ivoadler Jste neskutečně zlý člověk, když dokážete někomu něco špatného přát . Nejspíše budete neužitečný, nikdo vás nemá rád a pro své okolí jste k ničemu. Míšu znám z dokumentu slovenské televize, ona i její rodina jsou velmi slušní lidé. Moc jí přeji, aby se zcela uzdravila.

ivoadler ( 10. ledna 2019 10:25 )

Míša se důstojně zařadila mezi ony ***, Bočanovou počínaje a Míšou konče, kteří jezdí (spíše létají) brigádničit do jižní Evropy. Moc jim ty jejich zážitky přeju.

mckartny ( 10. ledna 2019 10:16 )

Jo život a lidí tojsou dvě nejvetsi bestie jeden den něco máš vstanes a za pár hodin ....je vše pryč a poznávas jen bolest chudák holka tak.hodne sil.a štěstí

antismejd ( 10. ledna 2019 09:29 )

a co kdyby byla škaredá Míša????????

clarabella ( 10. ledna 2019 07:33 )

Klasické cestovní pojištění často nekryje manuální pracovní cestu. Tzv. muže s nim jet na dovolenou, na výlet, muže tam jet na administrativní pracovní cestu napr. jako obchodní zástupce sjednat smlouvu pro firmu pro níž pracuje, ale ne jako pokojská, to je manuální práce a v tom případem musí mi jiný typ pojištění. V tom bych viděla příčinu, proč musí léčbu hradit. Pokud ovšem není těch 200tis částka o kterou léčba překročila limit, který na pojištění měla. I to je možný.

Zobrazit celou diskusi