Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tanec, drogy a sex: Unikátní fotky celebrit 70. let! Jak se bavili Jackson a Mercury?

9. ledna 2021 | 06:00

V roce 1977 se v New Yorku otvírá klub jménem Studio 54 a během chvilky se stává díky své atmosféře ikonickým místem. Mezi jeho návštěvníky patřili nejen obyčejní smrtelníci, ale hlavně slavní malíři, zpěváci, herci nebo modelky. Podívejte se, jak tyto divoké večírky vypadaly.

Do tohoto klubu nebylo příliš jednoduché se dostat, a když se vám to povedlo, byli jste svědky jedinečné show. Zakladatel Steve Rubell a druhý majitel Ian Schrager se snažili všem hostům – a hlavně těm VIP – poskytnout ten nejlepší servis a vyhovět všem jejich představám a přáním. Pořádali tak jednorázové večírky, kdy jen do kulis investovali desítky tisíc dolarů. Díky výjimečné a nepopsatelné atmosféře bylo každý den narváno a před klubem stála dlouhá fronta.

Během divokých večírků jste mohli být svědky například toho, jak se Cher ruku v ruce s Andym Warholem projíždí na kolečkových bruslích, jak Michael Jackson mluví s Freddiem Mercurym nebo jak si Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger poměřují svaly. O známá jména zkrátka nebyla nouze.

Přestože měl klub dobře našlápnuto a jeho majitelé vydělávali snové peníze, po čtyřech letech museli Studio 54 zavřít. Veřejně se totiž chlubili, že neplatí daně tak, jak by měli. Nakonec byli za zatajení výdělku dvou a půl milionu dolarů odsouzeni na tři a půl roku do vězení. Na rozloučenou byl uspořádán večírek s názvem Konec moderní Gomory, na který mohli jen nejvybranější hosté. Na rozloučenou majitelům zazpívali například Frank Sinatra nebo Cher.

Klub byl prodán novým majitelům, ale svou největší slávu už měl za sebou. V roce 1986 byl zavřen a na jeho místě je dnes divadlo. Podívejte se do fotogalerie na nejikoničtější snímky ze Studia 54:

Autor: Aneta Valešová