Prezident Herecké asociace, která Thálie pravidelně poslední březnovou sobotu pořádá už 25 let, si ještě bere oddechový čas. „Vše bude jasné koncem ledna,“ prohlásil Kepka. „Ale už mohu říct, že ceny zřejmě nebudou v březnu, jak byli umělci i diváci zvyklí,“ dodal.

Thálie se předávaly v přímém televizním přenosu ze zlaté kapličky právě v tomto termínu, protože na 27. března připadá Světový den divadla. Někdy se dokonce kryly právě s Českou Miss. Ta ale na obrazovce celoplošné televizní stanice loni skončila.

Stejně tak se již nevysílá TýTý. Ve hře zůstaly v roce 2016 jen dvě televize, a tím ztratila soutěž popularity kouzlo. Loni se rozhodl šéf pořádající agentury Jaroslav Těšínský (68) zrušit pro letošní rok hlasování o Českého slavíka.

A teď se zem chvěje pod šestadvacátým ročníkem Cen Thálie. „Dejte nám ještě dva týdny, budeme moudřejší!“ dodal prezident Herecké asociace Ondřej Kepka. Posledními mohykány tak zůstávají filmové ceny Český lev a hudební Anděl.

Soumrak anket

TýTý byla anketa o nejoblíbenější tváře a pořady televizních obrazovek, kterou od roku 1991 pořádal časopis Týdeník Televize. Naposledy se zrcátka z dílny sochaře Kurta Gebauera (77) rozdávala v dubnu 2015.

V následujícím roce byla anketa vyhlašovatelem Bauer Media do odvolání pozastavena. Stalo se tak poté, co se televize Nova a Barrandov rozhodly TýTý opět bojkotovat, takže ceny by byly rozdány pouze mezi osobnosti ČT a Primy.

Soutěž krásy Česká Miss zase skomírá od doby, kdy se jí prezidentka Michaela Maláčová (47) vzdala. Dva roky nato ji TV Prima přestala vysílat a ani další televize neprojevily zájem.

Loni Eva Čerešňáková (32) a Martin Ditmar (45) prodali své podíly v České Miss. Novým majitelem soutěže krásy je mezinárodní kosmetická společnost. Jak to bude s letošním ročníkem, je ve hvězdách...

Do třetice - Slavík. Anketa popularity českých zpěváků, zpěvaček a skupin byla naposledy vyhlášena v listopadu 2017. V září 2018 Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica oznámil, že si Český slavík vybírá oddechový čas, který trvá dodnes.

Přiměla ho k tomu mj. aféra kolem zásahu agentury do výsledků soutěže a odečtení bodů skupině Ortel a zpěváku Tomáši Ortelovi (43) kvůli masovému hlasování organizovanému na Facebooku.

VIDEO: Ředitel všech herců Ondřej Kepka: Jednu herečku jsem nemohl zastavit!

Video
Video se připravuje ...

Ředitel všech herců Ondřej Kepka: Jednu herečku jsem nemohl zastavit! Hana Höschlová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
70 fotografií