Rihanna žaluje svého otce Ronalda Fentyho a jeho obchodního partnera Mosese Perkinse. Ti si totiž založili společnost Fenty Entertainment. Podle zpěvačky se oba muži snažili obohatit tím, že tvrdili, že s ní je jejich společnost spojená.

„Přestože je pan Fenty Rihannin otec, nemá a nikdy neměl právo jednat Rihanniným jménem, nebo nakládat s jejím duševním vlastnictvím nebo vydavatelskými právy,“ cituje CNN žalobu. Ta dodává, že těmito právy nedisponoval ani společník jejího otce nebo jimi založená společnost.

Rihanna sama přitom příjmení Fenty pro podnikání používá. V roce 2017 začala prodávat kosmetiku pod jménem Fenty Beauty a kromě toho pod svým příjmením prodává i spodní prádlo. Společnost jejího otce pak byla založená ve stejném roce.

Podle žaloby se Rihannin otec se svým společníkem pokoušeli zaregistrovat obchodní značku Fenty například pro síť hotelů. Kromě toho se v textu uvádí, že oba muži byli zpěvačkou opakovaně vyzváni, aby přestali zneužívat dobrého jména spojeného s její značkou.

Kromě toho Rihanna svého otce a jeho obchodního partnera viní z toho, že bez jejího povolení dohodli 15 jejích koncertů napříč latinskou Amerikou za 15 milionů dolarů (přes 330 milionů Kč) nebo dvě krátká vystoupení ve Staples Center a T-Mobile Aréně za 400 tisíc dolarů (takřka 9 milionů Kč).

Rihanna v žalobě požaduje, aby její otec přestal v podnikání používat jméno Fenty a zároveň úhradu škod a poplatků za právníky. Společně se zpěvačkou samotnou Ronalda Fentyho žalují i její dvě společnosti.

Video
Video se připravuje ...

Fenty Beauty, maska na rty a sprej na vlny: Recenze kosmetických novinek Adam Balažovič/Božena Vařilová

Fotogalerie
10 fotografií