Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dívka (†19) odložila léčbu rakoviny, aby mohla donosit svého synka: Oba bohužel zemřeli

Autor: rc - 
27. ledna 2019
17:15

Brianně Rawlingsové byla v sedmnáctém týdnu těhotenství diagnostikována leukémie. Devatenáctiletá nastávající máma se tehdy rozhodla, že odloží léčbu rakoviny, aby mohla donosit své dítě. Chlapec však nakonec zemřel pouhých dvanáct dní po porodu. Nad zákeřnou rakovinou nakonec nevyhrála ani Brianna.

Fotografie šťastné maminky, která drží v rukou předčasně narozené dítě, dojala celý svět, stejně tak jako její příběh. Brianně Rawlingsové pocházející z australského Sydney lékaři diagnostikovali vzácnou a agresivní formu leukémie a doporučili jí, aby okamžitě zahájila léčbu chemoterapií. Brianna však v té době byla v sedmnáctém týdnu těhotenství a pokud by se rozhodla, že zahájí léčbu, znamenalo by to předčasně těhotenství ukončit.

To však tehdy devatenáctiletá nastávající máma nechtěla. Rozhodla se tedy proto, že léčbu odloží a dítě donosí.  O tři měsíce později však dostala krevní infekci, kvůli čemuž musel být proveden císařský řez. Brianně se narodil syn Kyden. V nemocnici po porodu vznikla fotografie, v níž drží malinkého chlapečka. Snímek publikovala na sociální síti a napsala k němu: „Nic mě neučiní šťastnější než sledovat, jak můj syn roste a stává se silnějším.“

To se jí však nesplnilo. Její stav se tehdy zlepšil, ale předčasně narozený chlapec zemřel dvanáct dní po porodu. „Je to velice těžké, vyčerpávající a bolestivé. Ačkoliv Kyden už není s námi, dal mi sílu pokračovat a poprat se s tím. Být matkou bylo krásné a vzrušující. Vše, co jsem kdy chtěla, bylo mít rodinu,“ řekla tehdy pro The Sun.

Po smrti Kydena Brianna zahájila léčbu. V prvopočátcích se zdálo, že je léčba úspěšná. Briannin stav se začal lepšit. Dokonce opustila nemocnici, zlepšily se její krevní hodnoty a začala sílit. Ovšem to netrvalo příliš dlouho. Lékaři tehdy zahájili drahou léčbu pomocí injekcí. Její rodina zorganizovala sbírku, aby finančně náročnou léčbu mohla financovat. Ovšem po dvou injekcích Brianna svůj boj prohrála. „Naše krásná Brianna dospěla ke konci své cesty tady s námi na zemi a konečně se shledala se svým malým synkem Kaydenem,“ napsala tehdy rodina na stránku GoFundMe.

vemenozmojistary ( 27. ledna 2019 19:57 )

😢 😢 😢 😢 😢

Zobrazit celou diskusi