Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dohra domluvené bitky školaček: Došlápla si na ně policie, hrozí jim vězení!

Autor: ital - 
24. ledna 2019
18:30

Na začátku ledna se na internetu objevilo video zachycující mladé školačky z Košic, které spolu svádí bitku, přičemž je sledují a povzbuzují jejich spolužáci a kamarádi. Tato podívaná měla ovšem neblahou dohru. Dvě dívky ve věku 15 a 16 let teď policisté obvinili z přečinu výtržnictví.

Začátkem ledna si jedna z košických školaček (15) domluvila veřejnou bitku před zraky spolužáků s mladší dívkou (12). Ta se odehrála 5. ledna za budovou jedné z bank v Košicích a účastnilo se jí několik desítek přihlížejících. Někdo z nich natáčel celou událost na video, které potom zveřejnil na internetu.

Po uveřejnění záznamu se však případu okamžitě chopila policie, která nyní obvinila jednu ze rváček (15) a ještě další dívku (16) z výtržnictví. „Na videu je vidět, jak starší z obviněných dívek shodila tu mladší na zem a pak ji fyzicky napadla,“ sdělila policejní mluvčí Košického kraje Lenka Ivanová.

Mluvčí Ivanová podotkla, že po bitce naštěstí žádná z dívek nebyla zraněná. Také doplnila, že za takovýto skutek je trestní sazba stanovená na šest měsíců až tři roky. U mladistvých osob se pak trest snižuje na polovinu. „Pokud je třetí zúčastněná osoba nezletilá, není možné ji trestně stíhat,“ dodala Ivanová.

Případem se policie nadále zaobírá a vyšetřovatel vykonává potřebné úkony a znalecké dokazování.

Podle informací a výpovědí svědků jsou prý tyto rvačky organizované a dívky mají i své agenty. Účastní se jich pouze dívky, neboť takové zápasy jsou pro diváky mnohem atraktivnější než chlapecké.

antismejd ( 24. ledna 2019 19:45 )

fakt hodně vostrý čobolačky.

prasatkopepicek ( 24. ledna 2019 19:32 )

V kapitalismu deti mlati deti. Kdezto v socialismu to bylo naopak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání