Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děti ze základní školy poslaly vánoční přání královské rodině. Po svátcích na ně čekalo velké překvapení

Autor: ital - 
27. ledna 2019
12:22

Žáci 6.A a 6.B ze Základní a Mateřské školy Zákupy na hodině angličtiny napsali před Vánoci dopis, který zaslali do Velké Británie rodině prince Williama. Za pár týdnů je všechny čekalo milé překvapení. Vévoda z Cambridge s manželkou i se svými ratolestmi poslali školákům dojemnou odpověď.

Milé překvapení čekalo v lednu děti ze základní školy v Zákupech. Všechno začalo jako školní cvičení v angličtině. Nezůstalo ale jenom u něj. „V prosinci napsali žáci 6. ročníku při hodině anglického jazyka vánoční přání vévodovi z Cambridge a jeho rodině,“ uvedla na stránkách školy jedna z učitelek Mgr. Klára Bartošová.

„Jsme žáci 6.A+B v městečku na severu České republiky, které se nazývá Zákupy. Nechť vánoční čas naplní Váš domov radostí, Vaše srdce láskou a Váš život smíchem,“ napsali žáci královské rodině. Kromě přání krásných Vánoc a Nového roku ještě děti doplnily: „Posíláme pozdrav pro Kate, Williama a jejich děti George, Charlotte a Louise.“

Velice milé překvapení čekalo na šesťáky, když se ve školní schránce objevila dopisní obálka s královským razítkem.

„Vévoda a vévodkyně z Cambridge, princ George, princezna Charlotte a princ Louis Vám děkují za velmi laskavé vánoční přání. Jejich královské Výsosti vám přejí k Vánocům i do Nového roku,“ stálo na listu označeném symbolem Kesingtonského paláce.

animka ( 17. června 2019 07:06 )

dvorece ( 27. února 2019 19:07 )

Jste rozumný člověk. Víte, že to vlastně psaly děti dětem... Nemyslím, že by psaly královskému páru, když by ještě neměli děti..Učitelka je velmi dobrá a děti mají štěstí, že je učí lásce k cizím jazykům a v praxi jim ukazuje, jak znalost jazyků láme bariéry. Hrozné pro mně je, že ty děti tu diskuzi tady zaručeně čtou a dementní příspěvky některých hloupých a nevzdělaných lidí jim můžou přijít líto. Nikdy bychom neměli zapomínat, že jde o děti a neukazovat jim, jakými ubožáky jsme.

dedeha ( 27. ledna 2019 23:18 )

Milé.

dedeha ( 27. ledna 2019 23:18 )

Milé.

( 27. ledna 2019 20:30 )

doufám, že děti neměli burky

Zobrazit celou diskusi