Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Testování make-upů: Který krásně kryje a vydrží na tváři?

  • ...
    9. března 2023 | 06:00

    Kvalitní make-up patří k základní výbavě každé kosmetické taštičky. Najít ten pravý, který na tváři nebude dělat paseku, bude hezky krýt a také po celý den vydrží, je celkem oříšek. Které make-upy obstály u nás v redakci na jedničku?

    Prioritou číslo jedna je vybrat takový make-up, který bude vhodný právě pro vaši pleť. Pokud vás trápí suchá pleť, vybírejte z řady hydratačních make-upů. Pro mastnou pleť budou vhodné ty matující a zralá pleť si zaslouží make-up rozjasňující, který pleti dodá svěží nádech.

    Jak vybrat správnou barvu make-upu?

    Při výběru si dávejte pozor na odstín. Nikdo nechce mít na tváři nepřirozenou masku, tak si dejte na výběru opravdu záležet. Barva make-upu by měla ladit s tónem pleti na krku. Dalším důležitým faktorem je podtón. Nevíte, jaký je ten váš? Koukněte se na žíly na zápěstí. Pokud jsou do zelena nebo do fialova, váš podtón je studený. Vybírejte proto make-upy, které jsou spíše do růžova. Pokud mají žíly spíše nádech do zelenožluta, váš podtón je teplý. Vybírejte make-up do žluta nebo olivova.

    Které z testovaných make-upů nás v redakci nejvíce nadchly?

  • Minerální make-up Annabelle Minerals, 259 Kč, koupíte na www.annabelleminerals.com

    S příchodem slunečného počasí odhazuji tekutý make-up a přecházím na lehčí pudr, který pleť dokáže sjednotit a působí přirozeně. Delší dobu je mým favoritem minerální pudr od Annabelle Minerals, který se dobře nanáší a pleť rozjasní. Nanáším jej štětcem kabuki, díky kterému je aplikace rovnoměrná bez nevzhledných skvrn. Protože mám spíše suchou pleť a občas se mi po nanesení make-upu vytvoří šupinky, tak s Annabelle Minerals tento problém nemám. Za sebe mohu opravdu doporučit. Na léto je tento produkt jako stvořený.

    Známka jako ve škole: 1

    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

  • Dlouhotrvající make-up s výtažky z kaviáru Caviar Long Stay, Dermacol, 359 Kč (30 ml), koupíte v síti drogerií

    Skvělý dlouhotrvající make-up. Mohu potvrdit, že na obličeji vydrží, je přiměřeně krycí, ale přitom vám neudělá na obličeji jednolitou masku. Se samotným make-upem se dobře pracuje, má lehkou konzistenci, dobře se zapracuje, i když to děláte pouhými prsty. Součástí balení je ve víčku "integrovaný" tuhý korektor, který využijete na zakrytí výraznějších nedokonalostí. Co mi nevyhovuje, je způsob, jakým make-up ze skleničky musíte dostat. Víčko se celé odšroubuje a make-up nabíráte špachtličkou, ale velmi těžko se – alespoň mně – odhaduje, kolik ho nabrat. A mrzí mě, že když už make-upu není v balení tolik, tak ho ze skleničky dostáváte jen s obtížemi. Kvůli tomu snižuji známku.

    Známka jako ve škole: 2

  • Omlazující make-up Giordani Gold Age Defying, Oriflame, 530 Kč (30 ml), koupíte na cz.oriflame.com

    Tento dlouhotrvající, minerální make-up mohu s klidným srdcem doporučit. Nechala jsem si od odbornice poradit se správným tónem a jsem s ním moc spokojená. Přesto, že je to plně krycí make-uo, tak jeho textura je stále velmi lehká a po aplikaci působí vaše pleť přirozeně a mladistvě. Nevystupují po použití vrásky, což se u některých přípravků stává, naopak, pleť opravdu vypadá mladší.  Má ochranu proti slunci patnáct a obsahuje sopečné minerály z Etny.

    Známka jako ve škole: 1

  • Dlouhotrvající make-up SPF 30 Synchro Skin Self-Refreshing Foundation, Shiseido, 985 Kč (30 ml), koupíte na www.notino.cz

    Tohle je dámy největší objev v historii make-upu, tedy aspoň pro mě. Je to dokonalé! Poskytuje lehké, velmi přirozené krytí a sjednocení pleti. Člověk ani neví, že ho má, absolutně se vám přizpůsobí, je jako vaše druhá kůže. Má totiž responsive sensory technologii, díky které se přizpůsobuje stavu, tónu a struktuře pleti a rozjasňuje ji a technologie ActiveForce™  zase chrání před účinky tepla, vlhkosti a pohybu obličeje a je odolný vůči oděru, takže je perfektní celý den. Obsahuje i kyselinu hyaluronovou, takže vám pomáhá udržet pleť mladistvou. Jak říkám, je to zázrak.

    Známka jako ve škole: 1*

  • Lehký make-up HD Skin Undetectable Stay True Foundation, Make Up For Ever, 1210 Kč (100 ml), koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

    Lehký make-up se skvělými krycími schopnostmi. Tohle přesně od make-upu požaduji. Je tak lehký, že se skvěle nanáší a roztírá a drží hezky celý den. Má příjemnou vůni a pleť nevysušuje. Nezalézá do vrásek a ani na horním víčku netvoří nevzhledný proužek. To všechno přisuzuji jeho hebké textuře a konzistenci. Pleť je po něm jako sametová.

    Známka jako ve škole: 1

  • Rodial Skin Tint SPF 20 St Barths, 1320 Kč (40 ml), koupíte na www.aurio.cz

    Pro ty, které nemají rády silně krycí make-up a potřebují pouze sjednotit tón pleti je tento lehký, tónovací krém jako dělaný. Velmi snadno se roztírá, můžete ho vrstvit, pokud potřebujete silnější krytí. Pokud nemáte problematickou pleť a toužíte po tom, aby byla chráněna a vyživována, potom je tohle váš nový nejlepší přítel. Vejde se jednoduše i do kabelky, má ochrnu SPF 20. Navíc jeho receptura skrývá unikátní směs peptidů, které mají výrazné anti-age účinky.

    Známka jako ve škole: 1

    nabízí obchodů za ceny od Kč
    Srovnat ceny na Zboží

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...