Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka (†13) neunesla tlak rodiny: Oběsila se kvůli špinavé lednici

Autor: ital - 
2. února 2019
11:59

Rodinné neshody skončily obrovskou tragédií. Teprve třináctiletá dívka utekla z domova a sáhla si na život. Našli ji až po dvou dnech, oběšenou na stromě. Dívence už bohužel nebylo pomoci. Před soudem se nyní řeší, jestli tragédii šlo zabránit.

Dne 30. května 2015 se měla Amber Peatová (†13) z britského města Mansfield pohádat se svou matkou Kelly, která po ní chtěla, aby dívka umyla chladící box, který s sebou vezli na předchozí dovolenou. Krátce po roztržce dívka práskla dveřmi a odešla z domu. Stalo se tak v 17:10 tamního času.  

Zmizení však ohlásila Kelly na policii až druhý den po poledni, když byla se svým manželem a dívčiným nevlastním otcem Dannym Peatem v Tescu na kávě. Do pátrání se zapojilo přes 400 policistů, kteří její tělo nalezli o dva dny později, dne 2. června. Nebohá dívka byla oběšená na stromě.

Její bývalá třídní učitelka paní Hollandová u soudu řekla, že se Amber velmi často bála jít domů. „Jednou seděla ve školní knihovně. Nechtěla jít domů, protože ztratila pásek od kabátu a bála se, že dostane vynadáno. Musela jsem zavolat její matce a ujistit ji, že je vše v pořádku a že ho najdeme.“

Také dodala, že Amber velmi často vyžadovala pozornost. Pravděpodobně proto, že ji nedostávala doma. Měla prý ve zvyku nechávat po skončení vyučování ve třídě školní pomůcky, aby se pro ně mohla později vrátit. „Ráda chodila do třídy, kde byli starší studenti. Protože byla malá a rozkošná, všichni na ni s obdivem hleděli a lichotili jí. A to zbožňovala,“ pověděla Hollandová.

Policejní vyšetřovatelka z hrabství Nottinghamshire Tina Gilfoyleová sdělila, že Amber se během svého krátkého života jedenáctkrát stěhovala, což mohlo rovněž přispět k jejímu rozhodnutí utéci z domova. Ohledání dívčina těla však neukázalo žádné známky zanedbávání. V krvi se nenašly stopy po alkoholu ani po drogách a vyloučeno bylo i duševní onemocnění. Neprokázalo se ani zavinění cizí osobou.

petrw ( 3. února 2019 12:19 )

mela i spinave hryzaky a asi i ku.n.

dietr ( 2. února 2019 16:55 )

prej kvůli lednici, jen jestli se nelíbila matčinému příteli...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání