Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tereza přežije, pouze když udělá jednu věc! Varuje po kolapsu psychiatr Cimický

Autor: chal - 
31. ledna 2019
12:48

Tereza H. (22) obviněná z pašování heroinu je už přes rok ve vazbě v Pákistánu. Češce hrozí až deset let v tamním vězení a podle uznávaného psychiatra Jana Cimického je jediný způsob, jak hrozící vězení přežít ve zdraví. Blesku to sdělil v exkluzivním rozhovoru.

Tereza se podle Jana Cimického musí na případné odsouzení připravit. „Ta její poslední reakce je možná daná tím, že se s tou situací smiřuje,“ vysvětlil Blesku uznávaný psychiatr Terezin kolaps po úterním soudním stání. Dlouhé odloučení od rodiny by podle něj bylo těžké pro každého. Tím spíš, když jde o pobyt ve vězení s vidinou špatné budoucnosti. Obviněné Češce totiž hrozí až deset let vězení.

Podle Jana Cimického má Tereza jedinou šanci hrozící odnětí svobody ve zdraví přežít. „Musí přemýšlet o tom, co bude po propuštění. Když člověk podlehne představám o místě, kde se nachází, mnohem víc ho to vyčerpává. Přirovnal bych to ke křesťanské víře v ráj. Tereza se musí upnout k návratu domů,“ sdělil psychiatr.

Tereza se bezprostředně po zadržení rozplakala, pak už ale většinu času působila vyrovnaně. Větší nervový kolaps, kdy obviněnou Češku přemohly negativní emoce, jsme tak mohli vidět až po roce od zatčení. Ve středu se cestou ze soudní síně rozplakala a ani se nechtěla bavit s pákistánskými novináři, kteří už si zvykli na její vstřícný úsměv.

„Už mě nechte být,“ odbyla je. Jan Cimický Blesku vysvětlil, že se Tereza předcházející rok skrývala za maskou. „V takové situaci jsou dvě varianty chování. Člověk se buď složí a dává najevo, jak je nešťastný, nebo se snaží vystupovat suverénně jako někdo, koho jen tak něco nesrazí. Chvíli se to vydržet dá. Člověk má vnitřní sílu, ta ho ale začne opouštět,“ řekl.

Podmínky pákistánského vězení jsou navíc naprosto odlišné od života, na jaký byla Tereza před zatčením zvyklá. Podle Jana Cimického se Češka musí začít připravovat na otřesné podmínky, které v tamním vězení panují. „Nelze předvídat, jak na případné odsouzení zareaguje. Člověk to nemůže vědět ani u sebe. O Tereze mám jen zprostředkované informace z médií, musel bych se s ní osobně setkat,“ odmítl psychiatr odhadnout Terezinu reakci, pokud uslyší zdrcující verdikt.

Pákistánští celníci zadrželi Terezu minulý rok 10. ledna s takřka devíti kilogramy heroinu v kufru. Od jejího zatčení tak uběhl více než rok. Za dobu, kterou Tereza strávila ve vazební věznici, se zúčastnila desítek soudních stání. Bývalá luxusní společnice tvrdí, že drogu do zavazadla někdo dal bez jejího vědomí.

joudajoudovy ( 23. března 2019 06:43 )

plky cimickeho. u soudu je terka za medialni hvezdu i modelinu, kracejici po mole, predvadejici outfit modniho navrhare, a blivacum zasila uslzene a zhroucene momentky, vcetne stesku, co komu musi zaplatit a co musi ustat, i kdyz je realita uplne jina, viz zavadejici titulky v rozporu s textem clanku blivacu.

Huron ( 1. února 2019 10:11 )

Hroutit se měla když nesla 9kg drog,teď jí to je houby platný.Je to přiblblá kravka,možná jí to všechno dojde až bude mít svoje dítě a to propadne drogám.Rodiče by se měli stydět za to co vychovali.

Dr-Kalda ( 1. února 2019 08:50 )

Tato obluda a ji podobné zkrátka jako v Thajsku. 50 let a odchod. Soud do týdne! Nazdar! A kdo se ji zastává tak 30 let! Lidského odpadu je čím dal víc, planeta je přelidněna debilama, stačí se kouknout do Plesku !

mrd.vola ( 1. února 2019 08:36 )

kriminálnice ty pitomo stojí rozhodně na vyšším žebříčku inteligence a smyslem pro realitu než ty, blbec který točí na soustruhu v kolbence víčka do koleček pro zedníky

Calvary006 ( 1. února 2019 08:24 )

však jo dobře jí tak pašovat drogy v takové zemi je hodné naprostého dementa a takový dement není žádným přínosem pro společnost. Ať si jí tam nechají celý život ideálně. Ale souhlasim s jedním, nezávidim jí ten pobyt tam Jeden hajzl pro 50 lidí, v jedné místnosti x ženských, znásilňování (ale to jí vadit nebude), nulová hygiena a málo jídla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání