Odvolání, při kterém Krajský soud v Plzni potvrdil rozsudek klatovského soudu, se Peteru Rumanskému ještě navíc i prodražilo. Nad jeho rámec odvolací soud totiž poškozené Kateřině Š. přiznal 10 tisíc jako nemajetkovou újmu. „Poškozená byla agresivním jednáním obžalovaného značně rozrušena, což na ni bezpochyby mělo psychický dopad,“ řekl předseda senátu Pavel Fait.

Nebezpečné vybrždění

Při loňském incidentu Rumanský předjel ve voze Škoda Octavia u obce Nový Bor řidičku Peugeotu 307 Kateřinu Š. „Vybrzdil ji a zastavil před ní. Údery rukou jí rozbil sklo ve dveřích u řidičky, pěstí rozbil čelní sklo a kopanci promáčkl dveře. Vytrhl jí mobil z ruky, bouchl s ním o auto a zahodil do pole,“ řekl státní zástupce Jan Hrubý.

Vysvětlování u soudu

Útočník Rumanský vinu sice přiznal, ale tvrdil, že všechno bylo trochu jinak. „Jela felicie s vozíkem, za ní peugeot a já oba předjížděl. Když jsem byl na úrovni peugeotu, začal taky předjíždět, já jel částečně příkopem. Vezl jsem děti a ona je ohrozila. Byl jsem ve stresu, tak jsem si to s ní chtěl vyřídit. Do skla jsem bouchl jen jednou a mobil jsem jí jen zahodil, nepraštil jsem s ním,“ řekl Rumanský.

Bála se o život

„Když jsem předjížděla felicii, přiřítila se zezadu dvě auta, bílé a černé. Zařadila jsem se zpět a ten řidič z bílého vozu mě předjel a zablokoval. Vypadal jako mafián, bála jsem se o život. S dcerou sestřenice jsem se zamkla v autě. Rozmlátil sklo ve dveřích, a když jsem chtěla volat mobilem o pomoc, vytrhl mi ho z ruky a zahodil. Sklo z rozbitého okna mě pořezalo,“ uvedla Kateřina Š.

Co řekla žena z felicie?

„Jela jsem asi 60 km/h. Šedivý peugeot mě předjížděl, když se zařazoval zpět do pruhu, přiřítily se během okamžiku dvě auta – bílé a černé. V jeden okamžik jsme jeli tři vedle sebe. Bála jsem se, že mě z cesty vytlačí. Předjeli mě a o kus dál jsem uviděla to bílé auto, jak stojí před peugeotem a černé za ním. Když odjeli, šla jsem k peugeotu, tam byla vyděšená řidička se zakrvácenou rukou a celá se třásla, zavolala jsem policii,“ řekla Marie H. 

Pravomocný rozsudek

Rozsudek za výtržnictví a poškození cizí věci je pravomocný. Rumanský ale ještě může podat dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně.

VIDEO: Vybrždění kamionu na D2.