My bohužel musíme na takový, na tradici stále věhlasných vídeňských bálů navazující podnik i tento rok v Praze zapomenout. Na vině je náročná rekonstrukce historické budovy Státní opery. Nicméně jsou tu jiné renomované bály. Rakouským plesem na pražském Žofíně počínaje, Českým a následujícím Česko Slovenském plesem, jež v únoru proběhnou v Obecním domě, konče. A nelze nezmínit moravskou metropoli prezentující Ples jako Brno, jenž se teoreticky řadí mezi elitní.

Kdo s koho?

Deset gala toalet nasvědčuje, že Slovenky mají pro pompéznost slabost. Otázkou je, s jakou dávkou vkusu, kultivovanosti, citem pro věc a míru únosnosti ji zpracují.

Češky jsou většinou v prezentaci, v touze stát se hvězdou protančeného bálu, umírněnější. Svodka rób za posledních několik sezon včetně pauzírujícího Plesu v Opeře přinejmenším naznačuje větší stádnost ve výběru toalety, než je tomu u blízkých sousedů, již jsou monstrózností bližší vídeňskému Plesu v Opeře.

U nás převládají róby empírového či princes střihu s pokračováním vlečky na úkor krinolín. Na transparentním tylu aplikovaná krajka, vysoké čelní rozparky sukní, v průsvitu odhalené nohy se staly nudným standardem. Slovenky jsou v tomto smyslu odvážnější, svým způsobem kreativnější, což neznamená, že jsou apriori vkusnější.

Společenskou smetánkou puncované plesy každopádně u toalet dovolují na poli výpravné dekorativnosti, dramatických efektů etiketou a dobrým vkusem jištěné maximum. Licitace s ním představuje hazard, poker, jenž i zkušené hráčky s módou někdy prohrají.

Která z prezentovaných žen tedy outfitem inspiruje a jaká je nešťastným mementem nevkusu?

  • Herec Martin Huba s chotí Dagmar: V rámci věku s přešlapem
    4
    Líbí se Vám tento model?
    52
    91

    Oděvu legendárního, na Slovensku i v Čechách ctěného herce přezdívaného Aristokrat divadla, nelze nic vytknout. Outfit jeho neméně noblesní paní, hudební pedagožky s profesurou, typicky plesový není, nicméně na šifonové šaty oblečená, výrazně vytkávaná maxi vesta příjemně upoutá. Bohužel černé dosti silné punčochy jsou neodpustitelným faux pas dress code, jenž se na známce hodnocení neblaze podepsal.

Předchozí Další
 

Fotogalerie
62 fotografií