Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maniak začal střílet do lidí v obytné čtvrti: Zabil muže a zranil několik žen

Aktualizováno -
31. ledna 2019
08:45
Autor: yks - 
31. ledna 2019
07:53

Nejméně jednoho člověka zabil a dalších pět zranil muž, který ve středu odpoledne zaútočil na obyvatele 40tisícového města Bastia na severu Korsiky. Příčinou útoku byly dlouhodobé spory. Mezi zraněnými jsou i ženy a jeden policista.

Bastia je město, které se nachází na severovýchodě Korsiky. Ve středu okolo 16:25 zde ve čtvrti Montesoro došlo ke krvavému útoku. Údajnému pachateli, Josephu Orsonimu, bylo podle místní policie 66 let a měl v rejstříku dva záznamy za předchozí ozbrojené delikty.

Obětí útoku se stal místní úředník zodpovědný za nájemní bydlení. Podle francouzské televize France 3 jsou mezi zraněnými tři ženy a policista. 

Teroristický motiv střelby byl vyloučen. Podle informací serveru The Sun se Orsoni rozhodl zaútočit na své sousedy kvůli dlouhodobému sporu ohledně psa. Podle všeho Orsoniho pes pokousal přítele jeho sousedů.

Maniak po hádce nejprve zaútočil nožem na 23letého souseda. Pořezal ho na břiše a na ruce. Pak napadl jeho manželku.

Orsoni pak začal střílet. Zranil několik lidí, mezi nimi i policistu, kterého projektil zasáhl do krku. Následně se stáhl do domu a tam ho obklíčila policie. Vzal si tam dvě rukojmí. Vyjednávání pokračovalo až do noci, kdy se policie rozhodla zasáhnout. 

Po následné razii bylo nalezeno jen jeho tělo. Pachatel se střelil do hlavy. Francouzský ministr vnitra Christophe Castaner potvrdil, že pravděpodobný útočník zemřel vlastní rukou. „Fanatik spáchal sebevraždu,“ řekl. 

 

 

 

 

 

agfor ( 31. ledna 2019 14:38 )

Tak už ne terorista, ale maniak. Jaký je v tom rozdíl, kromě slovíčkaření ?

mrd.vola ( 31. ledna 2019 11:02 )

nechápu proč ti debilové tomu Orsonimu neotrávili toho pitomého psa, těch je stejně moc, všude jen s erou a ch čijou a štěkaji jak krávy

naidka ( 31. ledna 2019 08:36 )

Nechybí obvyklý dovětek: Motiv střelby je dosud neznámý, terorismus byl však vyloučen. Koho by to taky napadlo, že.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání