Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mluvčí se rozplývala nad Trumpem: „Bůh chtěl, aby se stal prezidentem“

Autor: Darina Jíchová - 
31. ledna 2019
21:20

Tisková mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová poskytla rozhovor evangelické televizní stanici CBN, v rámci interview promluvila o současném prezidentovi Donaldu Trumpovi. „Bůh chtěl, aby se Donald Trump stal prezidentem,“ nechala se slyšet Sandersová, svého šéfa neopomněla pochválit, kritikou nešetřila na adresu demokratky Nancy Pelosiové, informoval deník Daily Mail.

„Bůh nám svěřuje různé role v různých časech,“ prohlásila Sandersová a dodala, že věří, že Trump se stal prezidentem „s boží pomocí a požehnáním“. „To je důvod, proč stojí v čele Bílého domu. Bůh to tak chtěl. Prezident Trump dělá skvělou práci a podporuje spoustu věcí, na nichž věřícím záleží,“ sdělila moderátorovi CBN, politickému analytikovi Davidu Brodymu a zpravodajce Jennifer Wishonové.

Sandersová zkritizovala demokraty

Během interview se Sandersová pustila do demokratky Pelosiové, vadila jí její poznámka o stavbě zdi na americko-mexické hranici, což Pelosiová považuje za nemorální. „Upřímně řečeno, demokraté nás nemají co poučovat o tom, co je a co není morální,“ uvedla Sandersová.

„Jsou ti samí lidé, kteří jsou ochotni schválit zákon umožňující potrat v pokročilém stádiu těhotenství. Najednou jim ale vadí projekt, který zajistí bezpečí našich lidí, což je základní povinností prezidenta Spojených států,“ pokračovala Sandersová. Mluvčí se domnívá, že Pelosiová „svých slov ještě bude litovat“.

Trump má mezi vlivnými americkými evangelíky značnou podporu, věřící se dokonce rozhodli ignorovat jeho skandální minulost. „Důvod, proč má prezident Trump jejich podporu, je jednoduchý. Plní, co slíbí, a vždycky dostojí svému slovu,“ vysvětlila Sandersová. Promluvila o své víře, která jí v práci prý velmi pomáhá.

 

Zobrazit celou diskusi