Americký dramatický seriál Pobřežní hlídka se natáčel na kalifornských plážích v letech 1989 - 2001. Hlavními hrdiny byli plavčíci v typických červených plavkách, zachraňující tonoucí se rekreanty.

Po odvysílání první sezóny byl seriál kvůli nízkému zájmu diváků z finančních důvodů zrušen. Na poslední chvíli se jej ale televizní rada rozhodla vrátit znovu na obrazovky, protože věřili v jeho potenciál. A udělali dobře! Později se totiž stal jedním z nejsledovanějších seriálů v historii. 

Děj se točil kolem práce záchranného týmu plavčíků a vztahů mezi nimi. V zápletkách se to hemžilo různým nebezpečím číhajícím na rekreanty na plážích a na moři. Záchrana topících se lidí, útoky žraloků, zemětřesení nebo třeba i útok sériového vraha.

David Hasselhoff zářil v roli svalnatého hlavního plavčíka Mitche Buchannona. Na show se dokonce podílel i jako výkonný producent. Dnes je šestašedesátiletý Hasselhoff dvojnásobným tatínkem, o kterém se zhruba před deseti lety mluvilo spíše v souvislosti s alkoholovými skandály, než s jeho herectvím. 

Sexbomba Pamela Andersonová zase vylétla díky roli plavčice CJ Parker k raketové slávě. Její blonďatou hřívu a sexy červené plavky obdivovaly snad všechny ženy na planetě a právě díky ní se tyto ikonické jednodílné plavky staly světovým fenoménem. Mužům zase Pamela učarovala především svůdnými křivkami a nadupaným dekoltem, který se při běhu po pláži zajímavě natřásal.

VIDEO: Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka

Video
Video se připravuje ...

Připomeňte si úvodní znělku legendárního seriálu Pobřežní hlídka youtube.com, NBC

Dnes je jednapadesátiletá herečka aktivní spíše jako bojovnice za práva zvířat a vrací se k přírodnějšímu vzhledu, než v době své největší slávy, kdy byly tématem číslo jedna její plastické operace prsou. 

Jak dnes, po třiceti letech od začátku natáčení seriálu, vypadají hvězdy Pobřežní hlídky, se můžete podívat v naší galerii.  

Fotogalerie
61 fotografií