Ostří hoši dorazili na místo raději už hodinu předem, aby se na pohřeb nedostal žádný nezvaný host. „Jakmile vešla rodina do budovy krematoria, dva statní muži stáli u skleněných dveří a pouštěli dovnitř jen ohlášené smuteční hosty,“ prozradil očitý svědek s tím, že na místě hlídali u dveří ještě 40 minut po skončení pohřbu.

Ochranka tak odvedla pozornost od truchlících pozůstalých. Před pátou hodinou pak Munzarovu dceru Báru s manželem Martinem Trnavským a její dcerou Aničkou (17) naložil ředitel Národního divadla Jan Burian (59) na dvoře krematoria do auta a odvezl je.

Krom dvou mužů z ochranky byl kvůli vystavené rakvi v pohotovsti i pilot. Ten se na počest herce třikrát proletěl nad střechou krematoria ještě před začátkem obřadu, což s úsměvem na tváři pozorovala rodina i další smuteční hosté.

Fotogalerie: Pohřeb herce Luďka Munzara (†85): Tohle…
388 fotografií

Vdova po Munzarovi Jana Hlaváčová (80) se neobjevila v Národním divadle, ani v motolském krematoriu. Nejspíš jí to nedovolil zdravotní stav. Herečka už léta trpí depresemi a Parkinsonovou chorobou.

Mezi smutečními hosty naopak nechyběla bývalá moderátorka Martina Kociánová (48) s manželem, novinářem Tomášem Turečkem (48). „Luděk Munzar byl můj přítel,“ prozradila Martina. „Seznámila jsem se s ním v divadle a od toho dne jsme měli takové pravidelné pátečnické dny,“ dodala na vysvětlenou.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Luďka Munzara (†85): Obřad, jaký Národní divadlo nepamatuje!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Luďka Munzara (†85): Obřad, jaký Národní divadlo nepamatuje! Aleš Brunclík

Fotogalerie
99 fotografií