Na ranči, který se nachází v Los Olivos v Kalifornii, se konala svatba herečky Elizabeth Taylor (†79) a Larryho Fotenskeho v roce 1991. Navíc toto rozlehlé panství vlastnila popová hvězda Michael Jackson, který ho pojmenoval Neverland, tedy Země Nezemě z pohádky o Petru Panovi.

Michael Jackson panství koupil v roce 1978 za 19,5 milionů dolarů (dnes by to bylo 425 565 000Kč) a pozemek, který byl postavený ve francouzsko-normandském stylu, doopravdy proměnil v pohádkový svět. Květinové věnce s nápisem Neverland visely na obří bráně, vchod hlavní budovy představoval vlakové nádraží s obřími květinovými hodinami. Nechyběl tam zábavní park, zoo či tenisový kurt. Avšak od doby, kdy to na ranči o rozloze 8 000 metrů čtverečních žilo životem, uběhlo spoustu času. Zábavní park a zoo už dávno na pozemku neobjevíte. Zachovány však zůstaly legendární hodiny a nápisy Neverland. K dispozici je stále i obrovský kinosál, který navrhl sám Jackson.

V roce 2015 společnost Sotherby's nabídla obří pozemek k prodeji. Tehdy byl k mání za 100 milionů dolarů (tehdy 2,46 miliardy Kč), ovšem nikdo o něj nejevil zájem. Společnost zřejmě sázela na to, že pozemek po legendárním hudebníkovi půjde na dračku. Ovšem přesto, že po ranči se procházela řada celebrit, potencionální kupce zřejmě odrazuje jeho stinná minulost. Na pozemku totiž mělo údajně docházet ke zneužívání dětí!

Obvinění zpěvák čelil v roce 2005. Společnost, která Neverland prodává pod jménem Sycamore Valley Ranch (Ranč v údolí Sykamor), tedy výrazně zlevnila a ranč se rozhodla nabídnout za cenu 67 milionů dolarů (1,5 miliardy Kč). Ale ani snížení ceny nepomohlo.

Ranč se zřejmě nového majitele ani v blízké době nedočká. Ameriku totiž šokoval dokument Leaving Neverland, který byl uveden na festivalu Sundance. V kontroverzním dokumentu vystupují údajné oběti Michaela Jacksona, které měl legendární zpěvák zneužívat.

Fotogalerie
69 fotografií