Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Panika v Moskvě: Anonym nahlásil mailem bomby, evakuovalo se 55 tisíc lidí

Autor: ČTK, nkov - 
5. února 2019
19:47

Více než 55.000 lidí bylo v úterý kvůli bombovým hrozbám evakuováno z bezmála dvou stovek objektů v Moskvě a Moskevské oblasti. Všechna varování se po prohlídkách dotyčných budov ukázala být falešná, informovaly ruské tiskové agentury s odvoláním na bezpečnostní zdroje.

V samotné ruské metropoli se hrozby týkaly 110 objektů a v oblasti kolem hlavního města více než 70. „Po obdržení informací o hrozících explozích policisté a kynologové prozkoumali v Moskvě a v Moskevské oblasti kolem 200 objektů. Ani v jednom případě se informace nepotvrdily,“ citovala agentura TASS nejmenovaný bezpečnostní zdroj.

Anonymní informace o nastražení výbušných zařízení nepocházely z telefonátů, nýbrž byly rozeslány elektronickou poštou. Bomby podle nich měly být uloženy ve školách, v nemocnicích, v obchodních centrech a v kancelářských budovách.

Podle zdroje agentury TASS hrozby byly odeslány ze zahraničních IP adres, a to včetně Ukrajiny.

TASS připomněl, že minulý týden zaznamenala Moskva podobnou vlnu falešných zpráv o nastražení výbušnin ve veřejných objektech s velkou koncentrací lidí, včetně kin a obchodních středisek. Takové výhrůžky podle agentury přicházejí ze zahraničí už druhý týden i do dalších částí Ruska. Ani jedna hrozba se nepotvrdila.

Video  Evakuace budov VŠE, 26. 11. 2018  - David Malík
Video se připravuje ...

Samo ( 5. února 2019 21:21 )

Rusové už nacvičují své chování v případě války. Nic bych nedal za to, že tu paniku způsobil nějaký anonym z ruské tajné služby, nebo ruské vojenské kontrarozvědky.

Zobrazit celou diskusi