Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Slavného“ pedofila předčasně pustili z basy: Teď slídil u školy

Autor: ital - 
6. února 2019
12:30

Známý britský bavič (88), který byl usvědčen ze sexuálního obtěžování nezletilých, má zaděláno na další problém. Poté, co byl předčasně propuštěn z vězení, ho načapali, jak se i přes zákaz prochází po pozemcích základní školy a mává na děti. Nakonec musel zakročit ředitel, který ho z areálu vyvedl!

Britský bavič australského původu Rolf Harris (88) byl v roce 2014 londýnským soudem usvědčen z 12 případů sexuálního obtěžování nezletilých dívek mezi lety 1968–1986. Na svědomí měl mít konkrétně sexuální útok na osmiletou sběratelku autogramů, dva na náctileté dívky a nesčetně pokusů o zneužití šestnáctileté kamarádky jeho vlastní dcery. Soud jej za to poslal na pět let a devět měsíců do věznice ve Staffordu. V roce 2017 jej však propustili po odpykání méně než poloviny trestu.

Harris nyní žije v britském městě Maidenhead jenom kousek od základní školy Oldfield Primary School. Tam jej jednoho dne spatřili, jak se prochází po pozemku a mává žákům do okna ve třídě mezitím, co si na zahradě povídal s jiným mužem. Ředitel školy Richard Jarrett ale nakonec zasáhl a baviče z areálu vyvedl.

„V současné době u nás pracuje sochař, co dělá se dřevem. Rolf Harris jej musel vidět a šel za ním. K dětem neměl žádný přístup. Máme ve škole přesně určené místo, kde si rodiče své děti vyzvedávají. Nachází se asi 20 metrů od hlavní cesty a dohlíží u něj ochranka. Přestože pan Harris bydlí blízko, bylo to poprvé, co se tu objevil,“ řekl ředitel Jarrett pro Daily Mail.

„Osobně jsem vyšel ven, potřásl mu rukou a představil se. Řekl mi, že si chtěl vzít od sochaře nějaké dřevo. Pověděl jsem mu, že musí odejít. Také jsem potom informoval polici,“ doplnil Jarrett.

Rodiče a další příbuzní byli šokováni, když uviděli na internetu snímky Harrise na školním pozemku, které kdosi pořídil a zveřejnil. „Proč mával na děti? Už tak má dost špatnou pověst. Myslím, že ředitel udělal správnou věc, když mu řekl, aby odešel. A pokud má ten člověk dost rozumu, tak už se zpátky nevrátí,“ uvedl John Thirkell (69), dědeček jednoho z žáků.

Harrisovi nyní hrozí, že se bude muset vrátit do kriminálu. „Pokud jsou lidé usvědčení ze sexuálního napadení propuštěni na svobodu, platí pro ně přísná pravidla a podmínky. Když je poruší, mohou se vrátit zpět do vězení. Případem se nyní zabýváme a na základě poskytnutých informací budeme jednat,“ oznámilo ministerstvo spravedlnosti.

petrw ( 6. února 2019 17:25 )

a jim se nic nestanne ze? nikdo je neobtezuje , nevyhrozuje smrti nerad jeden ještě ho pusti na pulku ven smejda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání