Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tusk zmínil peklo pro zastánce brexitu. Ďábelský euromaniak, zuří Britové

Autor: ČTK, FiM - 
6. února 2019
16:00

Štiplavý komentář předsedy Evropské rady Donalda Tuska, který si položil řečnickou otázku, jak může vypadat peklo pro zastánce brexitu, kteří nemají konkrétní projekt, jak má brexit vypadat a probíhat, vyvolal na britské politické scéně vlnu pozdvižení. Mluvčí britské premiérky Theresy Mayové řekl, že Tuskův slovník vůbec ničemu nepomůže.

„Přemýšlím mimochodem o tom, jak vypadá speciální místo vyhrazené v pekle pro ty, kdo prosazovali brexit bez byť jen náznaku plánu, jak to bezpečně zařídit,“ prohlásil Tusk po dnešním jednání s předsedou irské vlády Leo Varadkarem. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Mluvčí britské premiérky sdělil, že je na Tuskovi, aby zvážil, zda jeho výrazivo pomůže k řešení brexitové otázky. Dodal, že je očividné, že se chce vyvarovat odchodu Británie z EU bez dohody, stejně tak je ale jasné, že text brexitové dohody se musí změnit.

Andrea Leadsomová, která organizuje agendu britské vlády v Dolní sněmovně, označila Tuska za člověka bez jakéhokoli vychování. „Myslím, že je to mimořádně politováníhodné a vůbec nijak prospěšné,“ napsala na twitteru.

Někdejší šéf protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) a jedna z tváří britského referenda o brexitu Nigel Farage v reakci na Tuskův komentář o zvláštním místě v pekle pro zastánce brexitu uvedl, že svoboda bez nevolených a arogantních tyranů, jakým je předseda Evropské rady, mu zní spíše jako ráj.

Mluvčí severoirské Demokratické unionistické strany (DUP) pro brexit Sammy Wilson na twitteru označil Tuska za ďábelského euromaniaka, který opět ukázal opovržení vůči Britům, kteří hlasovali pro útěk ze zkorumpované EU.

„Je to Tusk a jeho arogantní vyjednávači EU, kdo rozdmýchává plameny strachu ve snaze zpochybnit a zvrátit výsledek referenda,“ sdělil Wilson. Naopak šéfka severoirské republikánské strany Sinn Féin Mary Lou McDonaldová řekla, že Tusk svými slovy vystihl pocit marnosti, který mají lidé v souvislosti s probíhajícím brexitem.

trrpetr ( 6. února 2019 18:25 )

Najjděte žhavé ženy k dispozici pro vás ve vašem městě Tady na : My.Su/Zeny

boxer ( 6. února 2019 16:37 )

Britové ,jen to dotáhněte do konce a třeba to bude ta první vlaštovka která donutí ukončit činnost zkorumpovaného "MOLOCHU" jménem EU !!! Všichni straší a dělají jen bububu. Žilo se před EU a bude se žít i po EU. Když vidím Ty co to vedou ,Tusk a alkoholik Juncker ,tak se mě chce zvracet!.......BREXIT

Zobrazit celou diskusi